Όταν είσαι εργένης και μάλιστα συνειδητοποιείς ότι αρχίζεις και μεγαλώνεις και ψάχνεις μία σχέση. Που και πώς όμως θα βρεις τη σωστή; Οι εργένηδες της Silicon Valley προσπαθούν να βρουν το ταίρι τους καταφεύγοντας σε αλγόριθμους. Μάταια όμως…
Η Κέιτ Τσαν, μία 30χρονη ερευνήτρια που ειδικεύεται σε ψηφιακά θέματα, χρησιμοποίησε ειδικές εφαρμογές που υπόσχονται να βρουν τον ιδανικό σύντροφο. Έβαλε τα στοιχεία της στον υπολογιστή- εξωτερικά χαρακτηριστικά, χόμπι, σπουδές επάγγελμα και μία πρόσφατη φωτογραφία της- με την ελπίδα να βρει τον ιδανικό άντρα.
Αλλά μετά από έξι μήνες προσπαθειών και γνωριμιών με άντρες, οι οποίοι με βάση τον αλγόριθμο ανήκαν στην κατηγορία των σωστών γι΄ αυτήν, αν και δεν ήταν, επέστρεψε στον παλιομοδίτικο τρόπο:να κάνει γνωριμίες χωρίς οθόνη. Τώρα έρχεται πλέον σε επαφή με άνδρες κατά τη διάρκεια της ορειβασίας και στο γυμναστήριο.
«Δεν ήθελα πια να βασίζομαι στους αλγόριθμους», είπε. «Θέλω πραγματικά να έρχομαι πρόσωπο με πρόσωπο με τον υποψήφιο σύντροφο και το ένστικτό μου θα με βοηθήσει να επιλέξω. Αυτό δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να το επιτύχω με ψηφιακό τρόπο», προσθέτει.
Οι αλγόριθμοι της… αγάπης όμως δεν λειτουργούν ακόμη. Οι εργένηδες της Silicon Valley, εκεί όπου κτυπά η καρδιά της τεχνολογίας, συνειδητοποιούν ότι οι «αλγόριθμοι της…» αγάπης,δεν λειτουργούν σωστά. Η τεχνολογία δεν μπορεί να προβλέψει αν υπάρχει χημεία και έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων.
Η Μελίσα Χόμπλι, εκτελεστικό μέλος της εφαρμογής «ΟkCupid», ακούει τακτικά καταγγελίες και παράπονα για τις εφαρμογές της αγάπης και σκέφτεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Οι εργαζόμενοι της Silicon Valley «βρίσκονται σε μία επιχείρηση επεκτάσιμων και γρήγορων λύσεων. Και δεν είναι αυτό αγάπη», είπε ο Χόμλεϊ. «Δεν μπορείτε να πιέσετε κάποιον να σας αγαπήσει. Θα πρέπει η αγάπη να είναι αμοιβαία. Δεν παραγγέλνετε ένα αντικείμενο…». Η Έιμι Άντερσεν,που έχει ιδρύσει την εφαρμογή «Linx Dating» υποστηρίζει ότι πολλοί πελάτες της την δοκίμασαν, αλλά αισθάνθηκαν όχι αναζητούν το ακατόρθωτο.
Η Σίλικον Βάλεϊ είναι ανδροκρατούμενη…
Οι άνδρες αποτελούν περίπου το 70% των εργαζομένων της Apple, του Facebook και του Google Alphabet, όπως δείχνουν στοιχεία. Με λίγα λόγια,οι γυναίκες θα μπορούσαν με μεγαλύτερη ευκολία να βρουν έναν σύντροφο από τον χώρο τους αφού ο ανδρικός πληθυσμός απαριθμεί περισσότερα μέλη απ΄ ότι ο γυναικείος. Ωστόσο,οι γυναίκες αποφεύγουν τις σχέσεις με συναδέλφους, αφού και οι εταιρείες δεν τις επιτρέπουν. Κι ότι κάνουν, γίνεται στα κρυφά…
Κοινοποιήστε: