Αυτή η συνταγή για προβατίνα θέλει υπομονή να ψηθεί αργά για πολλές ώρες για να γίνει λουκούμι!
Υλικά
- Μερίδες 4-6
- 1 μπούτι προβατίνας 3 κιλών περίπου
- 2 κουτ. σούπας ανθό αλατιού
- 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπέρι μαύρο
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια, σε φέτες
- 3-4 κλαδάκια θυμάρι
- 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
- 2 δαφνόφυλλα
- 6 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας
Tips
Πρέπει να τυλίξετε το μπούτι με πολλή προσοχή ώστε να μη χυθούν τα υγρά του κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο γουδί το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε το μπούτι με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Το τρυπάμε σε μερικά σημεία και περνάμε μέσα στις σχισμές τις σκελίδες του σκόρδου.
Βήμα 2
Απλώνουμε τις λαδόκολλες και τοποθετούμε κάτω το κρεμμύδι, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και τα δαφνόφυλλα. Τοποθετούμε από πάνω το μπούτι της προβατίνας και το τυλίγουμε με τα φύλλα λαδόκολλας.
Βήμα 3
Δένουμε με σπάγκο και ψήνουμε στον ξυλόφουρνο για 4-4,5 ώρες. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο οικιακό φούρνο για την ίδια ώρα, στις αντιστάσεις, στους 180οC.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio LM
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: