Πατάτες τηγανητές, βραστές, ψητές, τσιπς…. Όπως και να ψηθούν οι πατάτες παραμένουν απόλαυση και είναι τέλειο συνοδευτικό σχεδόν για κάθε φαγητό μας…
Εκτός όμως από συνοδευτικό οι πατάτες μπορούν να αποτελέσουν το βασικό υλικό ενός φαγητού και μάλιστα πεντανόστιμου….
Φτιάξτε τη συνταγή που σας δίνω σήμερα, και θα καταλάβετε τι εννοώ!
Βασικά υλικά
- 5 πατάτες μεγάλες
- ½ κιλό κίτρινα τυριά
- 150 γρ. γαλοπούλα
- 200 γρ. μπέικον
Για την κρέμα
- 1 φλ. γάλα εβαπορέ
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Για τη σάλτσα
- 1 ποτήρι νερού πασάτα ντομάτας
- 1 κ.γ. βασιλικό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες μας. Τις κόβουμε ροδέλες πολύ λεπτές με το μαχαίρι η με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου(μαντολίνο). Αναμιγνύουμε την πασάτα ντομάτας με το βασιλικό, αλατοπίπερο και λάδι. Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά μας με το γάλα και το μοσχοκάρυδο, αλάτι-πιπέρι.
Ξεκινάμε το στρώσιμο βάζουμε στη βάση ενός πυρέξ 3-4 κ.σ. μείγμα ντομάτας, μία στρώση πατάτες, μία στρώση γαλοπούλα, πασπάλισμα με τυρί , και 1-2 κ.σ μείγμα πασάτας. Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση πατάτας, μπέικον, τυρί,πασατα κ.λ.π κ.λ.π μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας. Κρατάμε μία χούφτα περίπου τυρί για πασπάλισμα από πάνω. Ρίχνουμε την κρέμα μας και πασπαλίζουμε το τυρί. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε τα πατατολάζανα μας για 50-60 λεπτά περίπου.
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
The post Πατάτες σαν λαζάνια από την Εύα Παρακεντάκη appeared first on LINE LIFE.
Το Διαβάσαμε Πατάτες σαν λαζάνια από την Εύα Παρακεντάκη
Κοινοποιήστε: