Αυτές οι πατάτες ετοιμάζονται πανεύκολα, καταναλώνονται αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο, και γίνονται νοστιμότατες, με τα αρώματα του θυμαριού και του σκόρδου να αναδύονται στην ατμόσφαιρα και να τους δίνουν ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά
Μερίδες: 6-8
- 75 γρ. αλατισμένο βούτυρο
- 8 πατάτες (περίπου 1,5 κιλό)
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 2 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι
- ανθό αλατιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή προς μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Με ένα λεπτό σουρωτήρι το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τον φούρνο και το ταψί μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C. Το ταψί μας θα μπει στη μεσαία θέση. Το στρώνουμε με ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 3
Κόβουμε τις δύο μικρές άκρες της πατάτας καθώς και τις 4 πλευρές της για να σχηματίσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα, σαν ένα μικρό τούβλο. Στη συνέχεια, με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες 0,30 εκ. ή, αν έχουμε, με το μαντολίνο.
Βήμα 4
Αφού τελειώσουμε με όλες τις πατάτες και χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού προσπαθούμε να ανοίξουμε τις φέτες ώστε να θυμίζουν ένα ντόμινο με κλίση προς τα πάνω. Αφού ρυθμίσουμε και τα πλαϊνά ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα πάνω στο απορροφητικό χαρτί, με ένα πινέλο αλείφουμε τις πατάτες με το βούτυρο.
Βήμα 5
Πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το αλάτι, την παρμεζάνα, το θυμάρι και το ροζ πιπέρι. Ψήνουμε για περίπου 30΄ μέχρι οι πατάτες να είναι τραγανές στις άκρες αλλά μαλακές στη μέση. Σερβίρουμε αμέσως.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: