Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει εξελιχθεί και σύντομα θα είναι σε θέση, να….βελτιώνει τον εαυτό της. Η όψη του πλανήτη, σε λίγα χρόνια θα αλλάξει εντελώς. Τα ρομπότ θα ζούνε στην κυριολεξία, στον κόσμο μας. Τα πλεονεκτήματα που θα μας δώσει αυτή η εξέλιξη είναι σημαντικά.
Όλα τα παραπάνω μοιάζουν ωραία αλλά όπως πάντα, υπάρχουν και πολλές αρνητικές επιπτώσεις.
Τα μειονεκτήματα που διαβάσατε παραπάνω, τα γνωρίζουν οι επιστήμονες αλλά λύση δεν βρήκαν μέχρι στιγμής. Ήρθε όμως ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Έλον Μάκ, να προτείνει μια λύση.
Πριν να μάθετε όμως την λύση που πρότεινε, θα ήταν καλό να δούμε εν συντομία το βιογραφικό του, ώστε να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε
Είναι ο επικεφαλής και ιδυτής της εταιρείας SpaceX , καθώς και ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας Tesla Motors, και ο πρόεδρος της SolarCity. Είναι επίσης συνιδρυτής των Zip2, PayPal, και Tesla Motors.
Όπως καταλαβαίνει ο καθένας και η καθεμιά μιλάμε για έναν άνθρωπο της τεχνολογίας. Για αυτό τον λόγο έχουν σημασία τα λεγόμενά του, τα οποία επηρεάζουν την πορεία όλου του πλανήτη (τουλάχιστον έτσι φαίνεται).
Πάμε να δούμε την λύση που πρότεινε ο Μασκ, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι κίνδυνοι που παρουσιάζει η εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Πρότεινε όλοι οι άνθρωποι να συνδεθούν από κοινού με τις μηχανές, σε ένα τεχνητό νευρωνικό δίκτυο, ώστε οι μηχανές να εξαρτώνται για την ύπαρξη τους από τους ανθρώπους και το αντίστροφο. Θα υπάρχει δηλαδή, μια σχέση εξάρτησης ανάμεσα στις μηχανές και στους ανθρώπους.
Δεν ξεκαθάρισε βέβαια, πως ακριβώς θα λειτουργεί αυτό το δίκτυο, αλλά μπορούμε να το φανταστούμε, αφού ήδη έχει δημιουργηθεί ένα νευρωνικό δίκτυο, το οποίο μπορεί να μιμηθεί το ανθρώπινο ή βιολογικό αν θέλετε, νευρωνικό δίκτυο.
Διαβάζουμε στο unboxholics.com:
Τα συμβατικά κυκλώματα υπολογιστών μπορεί να συμπεριφέρονται πλέον όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος, αλλά δεν μπορούν ακόμα να φτάσουν την ταχύτητά του ως μέρος ενός νευρωνικού δικτύου.
Ερευνητές του Princeton ισχυρίζονται πως κατασκεύασαν το πρώτο φωτονικό νευρωνικό δίκτυο. Το σύστημα μιμείται τους νευρώνες του εγκεφάλου με το φως να καθοδηγείται μέσα σε υποστρώματα πυριτίου. Κάθε κόμβος λειτουργεί σε συγκεκριμένο μήκος κύματος και οι υπολογισμοί ολοκληρώνονται με το laser να κλείνει το κύκλωμα στέλνοντας το φως πίσω στον κόμβο.
Το αποτέλεσμα είναι μια μηχανή που μπορεί να υπολογίσει μια διαφορική εξίσωση 1960 φορές ταχύτερα από ένα συμβατικό επεξεργαστή.
Ποια είναι η γνώμη σας, για όλα τα παραπάνω;
el.grΠηγή Ο κίνδυνος της Τεχνητής Νοημοσύνης και η αντιπρόταση που ετοιμάζουν, οι επιστήμονες
Κοινοποιήστε: