Τι εβδομάδα κι αυτή… Από τα κίτρινα ενεχυροδανειστήρια, στα Κίτρινα Γιλέκα. Απο την «βόμβα Ζάεφ», στις συνήθεις μολότοφ. Κι από τον…
αστερισμό του δεδομένου για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ,στις σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο αυτό θα καταστεί δυνατό… Ας μείνουμε όμως στο θέμα αυτό, που ενδεχομένως να επιταχύνει τον χρόνο διενέργειας των εκλογών:
1) Ποιά παρερμηνεία των δηλώσεων Ζάεφ; Σαφής ήταν ο άνθρωπος μιλώντας για Μακεδόνες του Αιγαίου και για εκμάθηση της «Μακεδονικής Γλώσσας» στην Ελλάδα. Και εξίσου σαφής, λίγο αργότερα- παρά τον σάλο στην Ελλάδα και τις παρεμβάσεις Νίμιτς, Στόλτεμπεργκ- λέγοντας τα εξής:
«Ναι, είναι ακριβές ότι θα είμαστε Βόρεια Μακεδονία. Όμως θα είμαστε Μακεδόνες, θα μιλάμε Μακεδονική Γλώσσα».
2) Ο Πρωθυπουργός εγκάλεσε τη ΝΔ για επινόηση «Μακεδονικής Μειονότητος» στην Ελλάδα. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για επινόηση. Ο κ.Τσίπρας όφειλε να γνωρίζει ότι υφίσταται εδώ και χρόνια το «Ουράνιο Τόξο», το οποίο επιδιώκει την αναγνώριση «Μακεδονικής μειονότητος /γλώσσας».
Το «Ουράνιο Τόξο» εμφανίστηκε προχθές, ακριβώς με την ίδια ατζέντα. Και με την διαβεβαίωση ότι θα κατέλθει στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Σημειωτέον, ότι το «Ουράνιο Τόξο» αυτοπροσδιορίζεται ως «πολιτικό κόμμα των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα»…
Πάντως, αν επιθυμεί πληρέστερη ενημέρωση ο πρωθυπουργός, ας ρίξει μια ματιά στο «Newpost», και ειδικά στο εξαιρετικό ρεπορτάζ της Ντίας Μούλου για τα τεκταινόμενα στην Βόρεια Ελλάδα.
3) Ακούστε τώρα μια ενδιαφέρουσα ιστορία , για να δείτε πως –με τις επιλογές τους-αντιμετώπιζαν το Μακεδονικό κάποιες από τις κυβερνήσεις του παρελθόντος.
Το 2010, επι πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, διορίστηκε πρόεδρος της ΔΕΘ ο δικηγόρος Γιάννης Κωνσταντίνου. Ο κύριος αυτός όχι μονάχα απέφευγε να ψελλίσει τη λέξη Ελλάδα, αλλά δήλωνε… «ελληνόφωνος Ευρωπαίος»!
Ε, λοιπόν, ο κ.Κωνσταντίνου ήταν μεταξύ αυτών που είχε μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου «Μακεδονικό Αναγνωστικό ΑBECEDAR», που έγινε το 2007, από το «Ουράνιο Τόξο». Μαζί του, μεταξύ άλλων, και ο γνωστός οικολόγος Μιχάλης Τρεμόπουλος…
Είναι προφανές ότι το θετικό της Συμφωνίας των Πρεσπών (αλλαγή ονόματος σε Βόρεια Μακεδονία) δεν λύνει το πρόβλημα. Διότι τα περί εθνότητος, μειονότητος και γλώσσας θα μας απασχολήσουν λίαν συντόμως . Και εσαεί, αν δεν κινηθεί αποτελεσματικά, η χώρα μας. Τώρα!
Αυτά για σήμερα. Με το ματάκι στη Γαλλία, στα χιονάκια του Δεκέμβρη και στο Μπερναμπέου για την σύγκρουση των αιωνίων της Αργεντινής. Καλό Σαββατοκύριακο!..
Γιάννης Τριάντης
Πηγή Ο Ζάεφ, η εμπλοκή και ο …« ελληνόφωνος Ευρωπαίος»!..
Κοινοποιήστε: