Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
227 views 0 sec 0 Comment

Ο «Έντικ», η συμμορία των «τσιγαράδων» και οι δολοφονίες της Greek Mafia

rularulina_xo0ks4zq - 11 Μαρτίου 2025

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Ο-«Έντικ»,-η-συμμορία-των-«τσιγαράδων»-και-οι-δολοφονίες-της-greek-mafia

Στα δικαστικά έγγραφα περιγράφεται ακόμη ότι στις 8 Σεπτεμβρίου 2024, μέλη της ομάδας των ομογενών επιτέθηκαν με γροθιές στον Παναγιώτη Βλαστό, σε κοινόχρηστο χώρο της φυλακής

Θα δολοφονούσαν τους δύο εναπομείναντες εν ζωή επιχειρηματίες της «νύχτας» και θα αποκτούσαν τον απόλυτο έλεγχο της προστασίας σε Αττική και Μύκονο. Προηγουμένως είχαν σκοτώσει ακόμη τρεις ανταγωνιστές: τον Γιάννη Σκαφτούρο, τον Βασίλη Ρουμπέτη, και τον Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Ο λόγος για έναν 50χρονο ομογενή από τη Γεωργία, γνωστό με το προσωνύμιο «Έντικ» και μέλη της ομάδας του, εις βάρος των οποίων η ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισε συνολικά τρεις δικογραφίες.

Πιο συγκεκριμένα, η μια σύμφωνα με την «Καθημερινή» αφορά παρασκευή και πώληση λαθραίων τσιγάρων, η δεύτερη στην ανθρωποκτονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη έξω από το πρατήριο ιδιοκτησίας του στον Νέο Κόσμο και η τρίτη εκβιασμούς επιχειρηματιών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μύκονο, κατά παραγγελία ξυλοδαρμούς και εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου. Ο Έντικ όπως και ένας ακόμη συνεργός το, που διώκεται για τις ανθρωποκτονίες βρίσκονται στο Ντουμπάι από όπου και διηύθυναν. Με τις προσπάθειες των αρχών για έκδοση τους στην Ελλάδα να μην έχουν ευοδωθεί.

Οι ρήξεις με τον Παναγιώτη Βλαστό και τον επιχειρηματίας Γ.Μ.

Σε μια από τις δικογραφίες του «ελληνικού FBI», αυτή που συνέταξε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, αναφέρεται ότι συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας κάποια άτομα που έφτασαν στην Ελλάδα με εντολή του «Έντικ» και σκοπό να δολοφονήσουν τον Παναγιώτη Βλαστό και τον Γ.Μ. και στην συνέχεια να αναλάβουν τα ηνία στον χώρο της νύχτας.

Στα δικαστικά έγγραφα περιγράφεται ακόμη ότι στις 8 Σεπτεμβρίου 2024, μέλη της ομάδας των ομογενών επιτέθηκαν με γροθιές στον Παναγιώτη Βλαστό, σε κοινόχρηστο χώρο της φυλακής, με πρωταγωνιστή το πρόσωπο που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, πριν αθωωθεί. «Αυτές είναι από τον Έντικ», φέρεται να φώναζε στον Βλαστό. Τον Δεκέμβριο του 2024 φέρονται να επιτέθηκαν και να χτύπησαν ακόμη δύο κρατούμενους του Κορυδαλλού που – σύμφωνα με μια εκδοχή – ανήκουν ο πρώτος στον κύκλο του Βλαστού και ο δεύτερος στον κύκλο του επιχειρηματία Γ.Μ., με ιστορικό σε εκβιασμούς καταστηματαρχών, εναντίον του οποίου έχει στο παρελθόν γίνει απόπειρα δολοφονίας.

Οι βομβιστικές επιθέσεις και… ο στόχος του Έντικ

Η ίδια ομάδα φέρεται να εισέπραξε 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να απειλήσει τον ίδιο επιχειρηματία – ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων και καταστημάτων εστίασης στη Μύκονο και την Αττική και να τον εξαναγκάσουν να πουλήσει το μερίδιο που κατείχε (σ.σ. 50%) σε γνωστό εστιατόριο του νησιού. Η συγκεκριμένη αποστολή τους ανετέθη από τον άλλοτε συνεταίρο του επιχειρηματία, ο οποίος ήθελε μ’ αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του εστιατορίου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του επιχειρηματία, η εντολή ήταν να τον δολοφονήσουν.

Τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου στόχος βομβιστικών επιθέσεων είχαν γίνει δύο ενεχυροδανειστήρια γνωστής αλυσίδας, ο ιδιοκτήτης της οποίας είχε γίνει στόχος αστυνομικής έρευνας και είχαν αποδοθεί από την ΕΛ.ΑΣ. στην ομάδα του Έντικ.

Είχε δράσει κατά παραγγελία τρίτων προσώπων – δύο αλλοδαπών αραβικής καταγωγής – που ζητούσαν από τον ενεχυροδανειστή να τους καταβάλει που αξίωναν ως χρέος.

«Πρωταρχικός τους στόχος είναι η απόλυτη κυριαρχία στον χώρο της παρανομίας τόσο στην Αττική, όσο σε τουριστικά κέντρα όπως η Μύκονος, όπου το οργανωμένα έγκλημα έχει υψηλά κέρδη», αναφέρεται επί λέξη στα δικαστικά έγγραφα.

PREVIOUS

Ηλεία: Μεγάλες ζημιές σε κατοικία λόγω πυρκαγιάς, τα ξημερώματα

NEXT

Αρκάς: «Ο Μεσαίωνας δεν είναι εποχή, είναι νοοτροπία»
Related Post
Καραμπόλα-πέντε-οχημάτων-στον-Κηφισό-–-Στο-«κόκκινο»-η-κίνηση
19 Μαρτίου 2025
Καραμπόλα πέντε οχημάτων στον Κηφισό – Στο «κόκκινο» η κίνηση
Πιερρακάκης:-Το-έργο-του-Αρχιεπισκόπου-Αναστασίου-μας-θυμίζει-να-συνεχίζουμε-στον-δρόμο-που-χάραξε
25 Ιανουαρίου 2025
Πιερρακάκης: Το έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου μας θυμίζει να συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξε
Τηλεφωνική-επικοινωνία-Γεραπετρίτη-με-τον-ΥΠΕΞ-του-Λιβάνου-–-Συζήτηση-για-την-επόμενη-μέρα-στη-Συρία
9 Δεκεμβρίου 2024
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Λιβάνου – Συζήτηση για την επόμενη μέρα στη Συρία
Δεν-Θα-Ξαναγοράσεις-Σοκολάτες:-Αυτή-η-Συνταγή-με-Κακάο-Θα-σε-Καταπλήξει
29 Ιανουαρίου 2025
Δεν Θα Ξαναγοράσεις Σοκολάτες: Αυτή η Συνταγή με Κακάο Θα σε Καταπλήξει
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved