Η ομελέτα φούρνου είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό. Είναι εύκολη στην προετοιμασία, πλούσια σε γεύση και μπορεί να προσαρμοστεί με τα αγαπημένα σας υλικά. Εμείς, στο tromaktiko.gr, σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Υλικά:
- 8 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (π.χ. φέτα, γραβιέρα, ή τσένταρ)
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Προσθέστε το τριμμένο τυρί, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Ανακατέψτε καλά.
- Αλατοπιπερώστε το μείγμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα αυγών μέσα.
- Ψήστε στο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, ή μέχρι η ομελέτα να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να είναι στερεή στο κέντρο.
- Βγάλτε την ομελέτα από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει για μερικά λεπτά πριν την κόψετε και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
Κοινοποιήστε: