Για συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, ένα nonpaper της Χαριλάου Τρικούπη και η διακίνηση – ανακίνηση των σεναρίων περί της «καραμανλικής συνιστώσας» του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται να σφραγίσουν την…
συγκρότηση του ετερόκλητου μεν, σκληρού δε, αντιπολιτευτικού μετώπου που στήνεται απέναντι στην κυβέρνηση με ορίζοντα όχι μόνον προεκλογικό, αλλά και μετεκλογικό.
Καταλυτικό ρόλο στην όξυνση αυτού του μετώπου έπαιξε η υπόθεση Σημίτη και το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού – μια υπόθεση, η οποία για την Χαριλάου Τρικούπη σηματοδοτεί και το «κόψιμο κάθε γέφυρας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά».
Το εν λόγω μήνυμα έσπευσαν να μεταδώσουν με ένταση στελέχη του Κινήματος Αλλαγής μετά την προχθεσινή συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Κώστα Σημίτη, μαζί με δύο ακόμη επισημάνσεις: Η πρώτη ήταν πως μετά τις εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής θα προωθήσει «πάση δυνάμει» την σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για την οικονομία αλλά και για τα «σκάνδαλα» του ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο ήταν πως το μέτωπο που ανοίγει το ΚΙΝΑΛ δεν αφορά μόνον τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την λεγόμενη «καραμανλική» του συνιστώσα, στην οποία η Χαριλάου Τρικούπη αποδίδει κοινό σχεδιασμό με τον Αλέξη Τσίπρα για την «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» και για την σπίλωση στελεχών του, με απώτερο στόχο την «λεηλασία των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς». «Είναι απολύτως ορατό ένα παραθεσμικό σύστημα, ένας ιστός αράχνης φτιαγμένος από λάσπη, συκοφαντία και διαβολή. Έδρα του είναι τα υπόγεια του Μαξίμου. Εκτελεστικός βραχίονας ο Ρασπούτιν», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά επ’ αυτού σε nonpaperπου διακίνησε το ΚΙΝΑΛ.
Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ, όμως, είναι πως τόσο σε ό,τι αφορά τις εξεταστικές επιτροπές για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και τις καταγγελίες περί «παραθεσμικού» συστήματος που λειτουργεί υπό την… καθοδήγηση Τσίπρα και Καραμανλή, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής εμφανίζεται να ταυτίζεται πλήρως με την σκληρή, σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ.
Μόλις χθες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε «μπαράζ εξεταστικών επιτροπών» για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως την θεωρία του «Ρασπούτιν» ανέδειξε πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς, φωτογραφίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στην συνέντευξη που είχε δώσει το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Στο ερώτημα εάν πίσω από την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis«βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος», ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε: «Σας θυμίζω ότι η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου έχει καταγγείλει ότι κάποιο πρόσωπο, το οποίο αποκαλεί «Ρασπούτιν», την πίεζε να ασκήσει διώξεις χωρίς στοιχεία «κι ας πάνε μετά αυτοί να τα βρουν στη Δικαιοσύνη»! Δηλαδή, την πίεζε να ρίξει «λάσπη στον ανεμιστήρα»…! Κανονική «λάσπη στον ανεμιστήρα»! Κανονική σπίλωση… Εσείς ποιος λέτε να είναι ο «Ρασπούτιν»;
Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «γελοίες και αναπόδεικτες» τόσο τις θεωρίες περί παρέμβασης της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη, όσο και περί «ανίερων συμμαχιών» και «Ρασπούτιν».
Στο δια ταύτα όμως, στην κυβέρνηση είναι πλέον πεπεισμένοι πως μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής υπάρχουν όχι μόνον ανοιχτοί δίαυλοι, αλλά και κοινές στρατηγικές. Και παρ’ ότι η Φώφη Γεννηματά επιμένει στις δημόσιες τοποθετήσεις της να εξαπολύει παράλληλά πυρά κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη, στο Μαξίμου θεωρούν πως ο «δεξιόστροφος άξονας» του Κινήματος Αλλαγής έχει πλέον υπερισχύσει οριστικά και καθοδηγεί την πρόεδρο του κόμματος στην σύμπραξη όχι απλώς με την ΝΔ, αλλά με τον πιο σκληρό άξονά της. Εδώ, δε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπενθυμίζουν την, ομολογημένη, θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου υπέρ της επανάληψης του μοντέλου συγκυβέρνησης με τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι ίδιες πηγές πάντως επισημαίνουν πως η στάση αυτή δεν είναι ενιαία εντός Κινήματος Αλλαγής. Και υποδεικνύουν με νόημα το χθεσινό μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου από το Λονδίνο, ο οποίος δήλωσε:«Το να είμαστε στην κυβέρνηση δεν είναι το κύριο ζήτημα. Το να είμαι ξανά υπουργός ούτε αυτό είναι ζητούμενο. Ποιες είναι οι μείζονες αλλαγές που χρειάζονται στην Ελλάδα; Αυτές να βρούμε και δεν με ενδιαφέρει εάν θα είμαι ή όχι στην κυβέρνηση. Ισως να μπορούμε να πολεμήσουμε για αυτές καλύτερα, όντας εκτός κυβέρνησης».
Πρόκειται για ένα μήνυμα το οποίο από αρκετούς, εντός και εκτός ΚΙΝΑΛ, εκλαμβάνεται ως σαφής υπενθύμιση του «βέτο» που έχει θέσει ο πρώην πρωθυπουργός στην προοπτική συνεργασίας με την ΝΔ…
Νικόλ Λειβαδάρη
πηγη tvxs.gr
Πηγή Οι «Ρασπούτιν» που ένωσαν Σαμαρά και Γεννηματά…
Κοινοποιήστε: