Γράφει ο Καλλισθένης εν δήμω
Κατά πάγιο κανόνα, η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να επιρρίψει τις ευθύνες της για την τραγωδία από την πυρκαγιά, σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Πάντα φταίνε οι άλλοι. Δεν θυμάμαι περίπτωση που να αναγνώρισε λάθος ο πρωθυπουργός, πλην αυτής που μίλησε για αυταπάτες. Και φυσικά, το θεώρησε ότι πρόκειται για κάτι πολύ φυσικό, να στέλνεις μια χώρα πίσω για δεκαετίες, λόγω μιας αυταπάτης.
Κύριε πρωθυπουργέ, ξέρω ότι εκτιμάς μόνον τους κομμουνιστές συγγραφείς, σου λέω όμως πως υπήρχε κάποτε ένας Θουκυδίδης, που παρέθεσε τα λόγια του Περικλή, όταν είπε: «Περισσότερο φοβούμαι τα δικά μας σφάλματα, παρά των εχθρών τα σχέδια». Ο δε Τσαρλς Ντίκενς έγραψε, «ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας». Εκεί ψάξε να βρεις τον εχθρό σου, κύριε πρωθυπουργέ.
Διάβασα για δεκάδες επιχειρήσεις, σωματεία και ιδιώτες που έτρεξαν να συμπαρασταθούν στους πληγέντες από την πυρκαγιά. Πού πήγαν όμως οι ΜΚΟ; Στην περίπτωση αυτή, οι δήθεν αφιλοκερδώς προσφέροντες βοήθεια, δεν είχαν το “κίνητρο” να εμφανιστούν;
Χείρα βοηθείας πρότεινε να μας δώσει ο Ερντογάν, για να ανακουφίσει τους παθόντες της Αττικής. Το έκανε, με τον γνωστό τουρκικό τρόπο. Με… 35 παραβιάσεις στο Αιγαίο. Τις 34 παραβιάσεις πραγματοποίησαν δύο κατασκοπευτικά CN-235 και η μία πραγματοποιήθηκε από σχηματισμό τεσσάρων F-16. Δεν έχουμε παράπονο. Έκανε ο άνθρωπος αυτό που του επιβάλλει ο πολιτισμός του.
Δεν χάνει ευκαιρία πάντως ο Ρέγκλινγκ, να υπενθυμίζει στον Α. Τσίπρα, την ανυπολόγιστη ζημία, που έφερε το πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν το δίδυμο Τσίπρα-Βαρουφάκη ανέτρεψαν πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις.
«Υπήρξε μία προσπάθεια να σταματήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που είχε συμφωνηθεί. Το αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να οπισθοχωρήσει εκ νέου στην ύφεση. Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά πως αυτό το κόστος ανέρχεται σε 86 εκατ. ευρώ»,
είπε ο Ρέγκλινγκ. [Έλα μωρέ, μια αυταπάτη ήταν].
Αναλυτικές οδηγίες για την κατοχύρωση της εμπορικής επωνυμίας “Μακεδονία” δημοσίευσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), τονίζοντας ότι η προστασία των εμπορικών σημάτων αφορά τουλάχιστον 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις. Όμως, ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής, μόλις 24 επιχειρήσεις έχουν κατοχυρώσει τα “Μακεδονικά” προϊόντα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Γιατί;
Σε ναυάγιο εξελίχθηκε και η τρίτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια για το δημοψήφισμα. Ο Ζόραν Ζάεφ, πάντως, επέμεινε ότι το δημοψήφισμα θα προχωρήσει και θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ επιτέθηκε στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μιτσκόσκι, για τη στάση του.
«Λέει ψέματα ο Μιτσκόσκι, όταν λέει ότι θέλει η “Μακεδονία” να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
Από την πλευρά του, ο Μιτσκόσκι δήλωσε ότι η βασική διαφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά τη διατύπωση του ερωτήματος για το δημοψήφισμα.
«Το ερώτημα πρέπει να είναι σαφές, να μην επιδέχεται πάνω από μία ερμηνεία και να σχετίζεται μόνο με τη συμφωνία».
Και ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, δήλωσε, για να το κατανοήσει καλά ο Κοτζιάς:
«Είμαστε “Μακεδόνες”, οι “Μακεδόνες” θα είναι στην Ευρώπη. Μιλάμε “μακεδονικά”, η “μακεδονική” γλώσσα θα είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών γλωσσών. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον μας και να μην ξεχνάμε ότι η πολιτική αλλαγή στη “Μακεδονία”, συνέβη πρωτίστως λόγω της δίψας για ευθύνη»,
δήλωσε.
voria.grΠηγή Οι ΜΚΟ δεν είχαν κίνητρο να εμφανιστούν στις πυρκαγιές;
Comments are closed.
Κοινοποιήστε: