Πληρώνεις ένα ακριβό αεροπορικό εισιτήριο και τουλάχιστον θα ήθελες ο καφές που σου σερβίρουν να είναι γευστικός. Σπάνια όμως κάτι τέτοιο συμβαίνει και εσύ μετράς τις ώρες να προσγειωθείς για να απολαύσεις μία κούπα καφέ.
Σύμφωνα με το Travel + Leisure, υπάρχουν τρεις παράγοντες που συντελούν στην κακή γεύση του καφέ στα αεροπλάνα: το νερό, η διαδικασία παρασκευής και οι γευστικοί μας κάλυκες.
Αναλυτικότερα:
- Το νερό που χρησιμοποιείται αποθηκεύεται για πολύ καιρό σε δεξαμενές, και αυτή η στασιμότητα του δίνει μια απαίσια γεύση.
- Δεύτερον όταν ο καφές φτιάχνεται κατά τη διάρκεια της πτήσης, το βράσιμο επιτυγχάνεται νωρίτερα, κάτι που αγνοούν οι αεροσυνοδοί, με αποτέλεσμα ο καφές να έχει γεύση καμμένου.
- Τρίτον, η αντίληψη της γεύσης μας αλλάζει κατά περίπου 30% όταν πετάμε, χάρη στην πίεση της καμπίνας, την ξηρότητα του αέρα και το υψόμετρο. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αν ο καφές σας στο αεροπλάνο είναι πολύ πικρός, οι ειδικοί συστήνουν να ρίξετε λίγο αλάτι μέσα, το οποίο θα του δώσει λίγο καλύτερη γεύση.
Κοινοποιήστε: