Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
180 views 1 sec 0 Comment

Ντόναλντ Τραμπ: Το πρόσωπο – κλειδί της κυβέρνησης για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

rularulina_xo0ks4zq - 6 Νοεμβρίου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Ντόναλντ-Τραμπ:-Το-πρόσωπο-–-κλειδί-της-κυβέρνησης-για-τον-νέο-πρόεδρο-των-ΗΠΑ

Το παρελθόν της Υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου στις ΗΠΑ και το πλεονέκτημα που δίνει στην Ελλάδα

Τον Ιανουάριο του 2020, η σημερινή Υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου εισερχόταν στον Λευκό Οίκο για να επιδώσει τα διαπιστευτήριά της στον τότε Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ακόμα και σήμερα η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα αφήνοντας τότε πίσω της το διπλωματικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη με το τελευταίο της ταξίδι με τον συγκεκριμένο ρόλο να είναι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Υφυπουργός Εξωτερικών αναδεικνύεται πλέον σε πρόσωπο-κλειδί για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Πρόκειται για διπλωμάτη καριέρας η οποία πριν την ανάληψη των σημερινών καθηκόντων της είχε άμεση σχέση τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την προηγούμενη διοίκηση Τραμπ.

Κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων της, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μιλήσει με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «εξαιρετικό ηγέτη» τονίζοντας τη συμβολή της νέας τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην «στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας». Είχε αναφερθεί επίσης στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου γνωρίζει πολύ καλά τον φάκελο των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ καθώς από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε καθοριστική συμβολή σε όλα τα διπλωματικά και διεθνή θέματα.

Υφυπουργός Εξωτερικών

Μετά τις εκλογές του 2023, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ορίστηκε Υφυπουργός Εξωτερικών υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Στις αρμοδιότητές περιλαμβάνονται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, η Α’ Γενική Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων, η Γ’ Γενική Διεύθυνση ΕΕ, η Δ’ Γενική Διεύθυνση Διεθνών Οργανισμών και Διεθνούς Ασφάλειας και Συνεργασίας, η Γενική Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, ο συντονισμός των περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου και η γενική εποπτεία των Αρχών της εξωτερικής υπηρεσίας. Συχνά μάλιστα απηχεί και τις απόψεις που υπάρχουν στην ελληνική διπλωματία.

Στο περιθώριο της τελευταίας ΔΕΘ, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου είχε διατυπώσει την άποψη που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι δηλαδή οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ είναι στρατηγικού χαρακτήρα. Σε ερώτηση που είχε δεχθεί η Υφυπουργός Εξωτερικών από τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» για το εάν μια επανεκλογή Τραμπ θα επηρέαζε τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα, η κα Παπαδοπούλου είχε εμφανιστεί βέβαιη ότι «η σχέση με Ελλάδα έχει τέτοιο στρατηγικό βάθος που δεν θα έχει δραματικές επιπτώσεις.

PREVIOUS

Ανεκδοτάρα με μαντάμ: Η… λαϊκή αγορά

NEXT

Σκωτία: Ζωολογικός κήπος έκανε διαγωνισμό γλυκύτητας – Αντιμέτωπη η viral Μου Ντενγκ με την Χάγκις
Related Post
Ζελένσκι:-«Ήρθε-η-ώρα-για-ευρωπαϊκές-ένοπλες-δυνάμεις»
15 Φεβρουαρίου 2025
Ζελένσκι: «Ήρθε η ώρα για ευρωπαϊκές ένοπλες δυνάμεις»
Ισπανία:-Τρομακτικό-βίντεο-δείχνει-γυναίκα-να-παρασύρεται-από-τις-πλημμύρες-στη-Βαλένθια
30 Οκτωβρίου 2024
Ισπανία: Τρομακτικό βίντεο δείχνει γυναίκα να παρασύρεται από τις πλημμύρες στη Βαλένθια
tα-«μαζεύει»-ο-Έλον-Μασκ:-«Μετανιώνω-για-ορισμένες-αναρτήσεις-που-έκανα-για-τον-Τραμπ»
11 Ιουνίου 2025
Tα «μαζεύει» ο Έλον Μασκ: «Μετανιώνω για ορισμένες αναρτήσεις που έκανα για τον Τραμπ»
Αφγανιστάν:-Αποκαταστάθηκε-το-διαδίκτυο-σε-πολλές-περιοχές-σχεδόν-48-ώρες-μετά-το-μπλακ-αουτ
1 Οκτωβρίου 2025
Αφγανιστάν: Αποκαταστάθηκε το διαδίκτυο σε πολλές περιοχές σχεδόν 48 ώρες μετά το μπλακ αουτ
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved