
Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένα παραδοσιακό μεζεδάκι από τις Κυκλάδες, κυρίως τη Σαντορίνη. Τραγανοί απ’ έξω, αφράτοι και ζουμεροί μέσα, με έντονη γεύση ντομάτας και μυρωδικών. Σερβίρονται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό με ούζο, τσίπουρο ή κρασί.
Ντοματοκεφτέδες: Χρόνος προετοιμασίας
- Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
- Μερίδες: 4
Υλικά:
-
4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
-
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
-
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
-
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
-
½ κ.γ. ρίγανη
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
-
Βάζουμε τις ντομάτες σε σουρωτήρι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις αφήνουμε 10 λεπτά να στραγγίσουν.
-
Σε μπολ ανακατεύουμε τις στραγγισμένες ντομάτες, το κρεμμύδι, το αλεύρι, τη φέτα, τον δυόσμο και τη ρίγανη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
-
Τοποθετούμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.
Tips:
-
Για πιο αφράτο μείγμα, προσθέστε 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.
-
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη μέντα αν σας αρέσει.
-
Αν προτιμάτε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ψήστε τους στο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά, γυρίζοντας τους στα μισά του χρόνου ψησίματος.
Κοινοποιήστε: