Μετά τα… χορταστικά μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Ντίνα Νικολάου μπήκε την Κυριακή στην κουζίνα της εκπομπής «Open Weekend» και παρουσίασε μία light, αλλά εξίσου λαχταριστή συνταγή. Η γνωστή σεφ έφτιαξε κολοκυθόσουπα βελουτέ με πορτοκάλι.
Υλικά:
• 1 κιλό κολοκύθα (καθαρό βάρος),
• 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος),
• 2 καρότα,
• χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι,
• 250 γρ. ζωμό κότας,
• 70 γρ. βούτυρο,
• 30 ml ελαιόλαδο,
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος (ελαφριά),
• 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο (σκόνη),
• 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά,
• αλάτι,
• πιπέρι.
Για τη σάλτσα τυριού:
• 150 γρ. τυρί κρέμα,
• 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό,
• αλάτι,
• πιπέρι.
Για το σερβίρισμα:
• φυστίκι Αιγίνης (τριμμένο).
Δείτε το βίντεο.
Το Διαβάσαμε Ντίνα Νικολάου: Συνταγή για κολοκυθόσουπα βελουτέ με πορτοκάλι (video)
Κοινοποιήστε: