Τα νιόκι στον φούρνο είναι ένα comfort φαγητό που αγαπά πολύ η νέα γενιά και όχι μόνο αυτή.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 500 γρ. νιόκι πατάτας, έτοιμα ή σπιτικά
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
- 120 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5´ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε ανακατεύοντας ια 1´ και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την ντομάτα και τα νιόκι.
Βήμα 2
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10΄-15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι και να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
Βήμα 3
Σκορπίζουμε από πάνω τα κομμάτια μοτσαρέλας και το βάζουμε κάτω από το γκριλ του φούρνου για 5΄-6΄ μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio LM
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: