Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
219 views 0 sec 0 Comment

Νέο πλαίσιο για την προστασία του ελληνικού κρέατος από ελληνοποιήσεις

rularulina_xo0ks4zq - 8 Απριλίου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Νέο-πλαίσιο-για-την-προστασία-του-ελληνικού-κρέατος-από-ελληνοποιήσεις

Οι νέες διατάξεις του ΥΠΑΑΤ θα ισχύσουν άμεσα με αφορμή τον ερχομό του Πάσχα

Επτά αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει την προστασία του ελληνικού κρέατος από ελληνοποιήσεις, αλλά και στην ιχνηλασιμότητα, προβλέπονται στην ΚΥΑ την οποία υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και διαβίβασε στους υφυπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη και Θάνο Πετραλιά προς υπογραφή.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ, με τις νέες διατάξεις που θα ισχύσουν άμεσα, εν όψει του Πάσχα:

  • Η ετικέτα θα είναι υποχρεωτικό μέσο ταυτοποίησης για τα σφάγια, όπως και ο καθορισμός των ενδείξεων επ’ αυτών.
  • Θα υπάρχει υποχρεωτική σφράγιση με μπλε σφραγίδα, των ελληνικής καταγωγής σφαγίων (ζώα που γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και σφαγιάσθηκαν στην Ελλάδα).
  • Πρόβλεψη για πιο ευέλικτα κλιμάκια ελέγχων.
  • Ορισμός προέδρου στις Επιτροπές Κυρώσεων και ενστάσεων εκπροσώπου από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ αντί εκπροσώπου των ΔΑΟΚ, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
  • Πρόβλεψη για συνδρομή στο επιτόπιο ελεγκτικό έργων των υπαλλήλων του ΥΠΑΑΤ, της ΑΑΔΕ και άλλων δημοσίων υπηρεσιών.
  • Συμμόρφωση με τον Κανονισμό (ΕΚ) 2018/775 σχετικά με την επισήμανση στα παραγόμενα τρόφιμα με πρωταρχικό συστατικό το κρέας.
  • Ομοιογένεια του τρόπου σήμανσης των σφαγίων βοοειδών με αυτόν των υπόλοιπων ειδών σφαγίων. Επίσης καθίσταται αναγκαία η πλήρης προσαρμογή της ισχύουσας ΥΑ με την ενωσιακή νομοθεσία μέσω κυρίως της διαγραφής της παρ. 6 του άρθρου 2 αυτής, η οποία ονομάτιζε ως «μόσχους» σφάγια από ζώα άνω του έτους.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται η σύγχυση που δημιουργείτο στην αγορά σε σχέση με την επισήμανση του βοείου κρέατος. Η επισήμανση απλοποιείται και αποσαφηνίζεται χωρίς διαφοροποιήσεις στις προβλεπόμενες ενδείξεις για τις ηλικίες του ζώου της ενωσιακής νομοθεσίας.

«Με την ΚΥΑ που προωθούμε θέτουμε πρόσθετες ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία της ελληνικής παραγωγής κρέατος. Η προστασία των ελληνικών προϊόντων είτε πρόκειται για κρέας, είτε γαλακτοκομικά, λάδι, μέλι, αυγά ή οπωροκηπευτικά, αποτελεί βασικό μέλημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σε αυτό αποσκοπούν οι συνεχείς έλεγχοι στην Αγορά» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης και σημείωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο και το κάνουμε. Η ανοχή σε φαινόμενα ελληνοποιήσεων και παραπλάνησης του καταναλωτή είναι μηδενική. Όποιος παραβιάζει το νόμο θα υφίσταται και τις συνέπειες. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι!».

Πηγή

PREVIOUS

«Εξοικονομώ 2021»: Νέα παράταση για την υλοποίηση έργων

NEXT

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου
Related Post
Καλαμάτα:-Δυστύχημα-στην-Τσακώνα-–-Αυτοκίνητο-καρφώθηκε-σε-φορτηγό
9 Αυγούστου 2024
Καλαμάτα: Δυστύχημα στην Τσακώνα – Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φορτηγό
Δίκη-Αντώνη-Καργιώτη:-Ενοχή-και-των-τεσσάρων-κατηγορουμένων-ζητεί-η-εισαγγελέας
25 Φεβρουαρίου 2025
Δίκη Αντώνη Καργιώτη: Ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων ζητεί η εισαγγελέας
ΟΗΕ-Κλίμα:-Ο-στόχος-του-1,5°-Κελσίου-«στα-πρόθυρα-της-κατάρρευσης»
20 Σεπτεμβρίου 2025
ΟΗΕ-Κλίμα: Ο στόχος του 1,5° Κελσίου «στα πρόθυρα της κατάρρευσης»
Φρίκη-στην-Αλεξανδρούπολη:-64χρονος-κακοποιούσε-συστηματικά-8χρονη
4 Απριλίου 2024
Φρίκη στην Αλεξανδρούπολη: 64χρονος κακοποιούσε συστηματικά 8χρονη
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved