Στην ανακοίνωση της «σκιώδους κυβέρνησης» του αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, που εισέπραξε πολλές αρνήσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να λάβουν μέρος σε αυτή, καθιστώντας σαφές ότι δεν προτίθενται να συνεργαστούν με τον Παύλο Πολάκη.
Παράλληλα, η χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ΣΕΒ προκάλεσε μεγάλη ενόχληση σε ουκ ολίγα στελέχη του κόμματος, αλλά και σε μεγάλο τμήμα της βάσης, με τα σχόλια για τα stock options -δηλαδή τη διάθεση μετοχών των εταιριών στους εργαζόμενους τους- να είναι «δηλητηριώδη».
Η «σκιώδης κυβέρνηση» μετά κόπων και βασάνων
Μπορεί ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να άργησε λίγο, όμως σήμερα, μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα ανακοινώσει τους νέους τομεάρχες, οι οποίοι θα αναλάβουν την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.
Ο βασικός σχεδιασμός έχει καταρτιστεί εδώ και ημέρες. Όμως, εκκρεμούσαν αρκετές θέσεις που δεν είχαν βρει κατόχους και γι αυτό και δεν υπήρξαν ανακοινώσεις νωρίτερα. Ωστόσο και αυτή η διαδικασία κάθε άλλο παρά «ανέφελη» ήταν για τον Στέφανο Κασσελάκη, που εισέπραξε αρκετά «όχι» από βουλευτές του κόμματος του.
Τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, βολιδοσκοπήθηκαν από τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ορισμένοι απάντησαν αρνητικά στο ευγενικό προσκλητήριο συστράτευσης, ενώ άλλοι που ήθελαν να αναλάβουν κάποιον ρόλο, έκαναν πίσω μετά τον διορισμό του Παύλου Πολάκη στη θέση του υπερτομεάρχη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύουν να συνεργαστούν μαζί του.
Επίσης, ένα ακόμα πρόβλημα που έχει υπάρξει, είναι η δυσαρέσκεια που επικρατεί σε ορισμένους βουλευτές που στηρίζουν τη νέα τάξη πραγμάτων στο κόμμα, όμως αισθάνονται «ριγμένοι» από τους ρόλους που τους προτάθηκαν από την «ομάδα των Χανιών» που κυριαρχεί στο γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη.
Την ίδια στιγμή, αρκετά πικρόχολα σχόλια προκλήθηκαν από τα όσα είπε, χθες, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για αυτά στα οποία δεν αναφέρθηκε.
Δεν ήταν λίγα εκείνα τα στελέχη και οι βουλευτές που ενοχλήθηκαν από την απουσία οποιασδήποτε νύξης, έστω, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα αποτελούσαν το πρώτο νομοσχέδιο του Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που κέρδιζε τις εκλογές του Μαΐου.
Παράλληλα, δεν απέφυγαν τον πειρασμό να σχολιάσουν με περιπαιχτική διάθεση την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διανομή μετοχών από τις μεγάλες επιχειρήσεις προς τους εργαζόμενους τους, ως μέσο για την αύξηση των εισοδημάτων.
Μάλιστα, θεωρείται από πολλούς δεδομένο ότι αυτές οι αναφορές θα αποτελέσουν νέο πεδίο αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κοινοποιήστε: