Δεν θα σας κατηγορήσουν που δεν βάλατε φύλλο στην πίτα, αφού ακόμη και έτσι είναι απίστευτα νόστιμη!
Υλικά
- 500γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
- 250γρ. αλεύρι
- 4 αβγά
- 250γρ. κατίκι Δομοκού
- 100γρ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό)
- 150γρ. κρέμα γάλακτος
- 60γρ. φρυγανιά
- λίγο βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας πιπέρι φρεσκοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφήνετε το σπανάκι να ξεπαγώσει πολύ καλά και το σουρώνετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Προσθέτετε στο σπανάκι τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Βήμα 2
Χτυπάτε σε μπολ τα αβγά και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το κατίκι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το σπανάκι με τα μυρωδικά στο ίδιο μπολ και με ένα πιρούνι ανακατεύετε ελαφρά. Σιγά σιγά προσθέτετε και το αλεύρι. Τέλος ρίχνετε το πιπέρι.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος αρκετά βαθύ, το πασπαλίζετε με φρυγανιά και ρίχνετε μέσα το περιεχόμενο του μπολ.
Βήμα 4
Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
TINA WEBB
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: