Τηγανίζουμε τα καλοκαιρινά κεράσια και τα συνδυάζουμε με φέτα για να φτιάξουμε μπρουσκέτες ως λαχταριστό ορεκτικό για κάθε τραπέζι.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 200 γρ. κεράσια
- ψωμί προζυμένιο
- ε.π. ελαιόλαδο
- φέτα βαρελίσια
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί προσέχοντας να μην κάψει.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα κεράσια και τα τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ανακατεύουμε ελάχιστα και προσεκτικά για να μη λιώσουν. Στη συνέχεια τρίβουμε τη φέτα.
Βήμα 4
Κόβουμε σε μικρές φέτες το προζυμένιο ψωμί και ραντίζουμε ελαφρώς με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Για περισσότερη γεύση μπορούμε να τα καψαλίσουμε.
Βήμα 5
Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, τα τηγανισμένα κεράσια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
ΓΙΑΝΝΑ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: