Τραγανά απέξω, με απαλή τυρένια γέμιση στο εσωτερικό τους, είναι ό,τι πρέπει για πρώτο πιάτο, για να συνοδεύσετε ένα ποτήρι κρασί, για την όποια μικρή πείνα της μέρας…
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες (όχι το παραδοσιακό που είναι πολύ χοντρό)
- ¾ -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό
- σουσάμι για το ψήσιμο
Για τη γέμιση
- 300γρ. φέτα πικάντικη, λιωμένη με πιρούνι
- 300γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
- 2 κουτ. σούπας κοπανιστή ή 4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι πικάντικο (προαιρετικά)
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό ή άνηθο
- πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη γέμιση αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Βάζετε τα φύλλα μπροστά σας (κατά μήκος) το ένα πάνω στο άλλο και με δύο κάθετες μαχαιριές τα χωρίζετε σε τρεις δεσμίδες από λωρίδες. Τις τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη και τις σκεπάζετε με πετσέτα μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πιάνετε μία μία τις λωρίδες των φύλλων και με ένα πινέλο τις βουτυρώνετε ή τις λαδώνετε. Βάζετε από μία κουταλιά γέμιση στο κάτω μέρος τους και τις ρολάρετε δύο φορές. Γυρίζετε τις άκρες προς τα μέσα και τελειώνετε το τύλιγμα σχηματίζοντας μπουρεκάκια. Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφετε με λίγο αβγό. Τα πασπαλίζετε με σουσαμάκι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε τα μπουρεκάκια σας ζεστά ή χλιαρά.
ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Elena Jeffrey
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: