Ζουμερά μπιφτέκια με τυρένια γέμιση που ψήνονται στη σχάρα και γίνονται η καλύτερη επιλογή για υπαίθρια ψησίματα. Συνοδεύονται ιδανικά από ψητές πατάτες και σπιτική κέτσαπ.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
- 800γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
- 100γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις πατάτες
- 1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους, σε φέτες πάχους 1,5-2εκ.
- ½ φλιτζάνι κέτσαπ σπιτική
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια σε ηλεκτρικό φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Ένα εξαιρετικό πικάντικο κασέρι είναι το ΠΟΠ κασέρι Ξάνθης Χατζηιωαννίδη.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε δυνατά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και χωρίζετε το μίγμα σε 4 ίσα μέρη.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το κασέρι, το σκόρδο και την πιπερίτσα (αν τη χρησιμοποιήσετε).
Βήμα 3
Σε πάγκο εργασίας πλάθετε το κάθε μέρος του κιμά σε ένα πολύ πλατύ μπιφτέκι και τοποθετείτε στο κέντρο του ¼ από το μίγμα των τυριών. Συνεχίζετε το πλάσιμο και κλείνετε καλά το μπιφτέκι, εγκλωβίζοντας στο κέντρο του κιμά τη γέμιση. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τον υπόλοιπο κιμά.
Βήμα 4
Ψήνετε τα μπιφτέκια στη σχάρα, σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 5
Στο μεταξύ βάζετε τις φέτες πατάτας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και τις βράζετε για 8-10 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν.
Βήμα 6
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την κέτσαπ, την πάπρικα, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με σύρμα, προσθέτετε τις πατάτες και ανακατεύετε απαλά για να βραχούν καλά από το μίγμα. Ψήνετε τις πατάτες στη σχάρα, σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 7
Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές μαζί με τα μπιφτέκια και συνοδεύετε με σπιτική κέτσαπ.
ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Φωτογραφία: Studiom.gr – Styling: Κ. Λυκουρέση – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: