
Ο μπακαλιάρος με σάλτσα κάπαρης συνδυάζει την πλούσια γεύση του ψαριού με την πικάντικη φρεσκάδα της κάπαρης. Ιδανικό για κυριακάτικο τραπέζι ή ένα ξεχωριστό γεύμα.
Μπακαλιάρος με σάλτσα κάπαρης – Χρόνος Προετοιμασίας
- Προετοιμασία: 20 λεπτά
- Μαγείρεμα: 30 λεπτά
- Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου (περίπου 600-800 γρ)
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (για πανάρισμα)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη (ξεπλυμένη)
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών ή νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμασία του μπακαλιάρου: Αν χρησιμοποιείτε παστό μπακαλιάρο, ξαρμυρίστε τον από την προηγούμενη μέρα αλλάζοντας το νερό κάθε 6 ώρες. Αν χρησιμοποιείτε νωπό ή κατεψυγμένο, απλώς ξεπαγώστε και στεγνώστε καλά.
Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώστε ελαφρώς.
Τηγάνισμα: Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τηγανίστε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε σε απορροφητικό χαρτί.
Σάλτσα κάπαρης: Στο ίδιο τηγάνι (αφαιρέστε λίγο από το λάδι αν χρειάζεται), σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε την κάπαρη και σβήστε με το κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίξτε το χυμό λεμονιού, τον ζωμό και τη μουστάρδα. Ανακατέψτε και αφήστε να δέσει η σάλτσα για 5-7 λεπτά.
Σερβίρισμα
Τοποθετήστε τα φιλέτα σε πιάτο και περιχύστε με τη σάλτσα. Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό.
Tips
- Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα, προσθέστε 1 κουταλιά βούτυρο στο τέλος.
- Συνοδεύεται ιδανικά με βραστές πατάτες ή πουρέ.
- Η κάπαρη δίνει ένταση, γι’ αυτό ρυθμίστε την ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας.
Κοινοποιήστε: