Μπάκινχαμ: Εννέα μήνες μετά την στέψη, ο πρίγκιπας Χάρι και ο Βασιλιάς Κάρολος είχαν την πρώτη τους τετ-α-τετ συνάντηση. Η δημοσιοποίηση της υγείας του δευτέρου έκανε τον γιο του να έρθει εσπευσμένα να τον επισκεφτεί μόνος στη Βρετανία.
Χθες το μεσημέρι περίπου στη 1 ώρα Ελλάδος ο Πρίγκιπας Χάρι προσγειώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, κατευθυνόμενος αμέσως στο Κλάρενς Χάουζ, όπου θα συναντούσε τον πατέρα του.
Η τελευταία φορά που ο πρίγκιπας Χάρι πέταξε στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τον Σεπτέβριο για τα Well Child Awards και έμεινε σε ξενοδοχείο.
Φέρεται να είχε ζητήσει αν θα μπορούσε να μείνει στο Κάστρο του Windsor για να μπορέσει να επισκεφθεί τον τόπο ανάπαυσης της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.
Ο πρίγκιπας Χάρι ταξιδεύει συνήθως με τη δική του ιδιωτική ομάδα ασφαλείας αφού του αφαιρέθηκε το δικαίωμα αστυνομικής προστασίας όταν εγκατέλειψε τη βασιλική οικογένεια το 2020.
Τα φλας των φωτογράφων κατέγραψαν τον 75χρονο μονάρχη να μπαίνει στο Κλάρενς Χάουζ μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα, στην πρώτη του εμφάνιση μετά τα νέα για την υγεία του.
Η παγωμένη συνάντηση των 45′
Η συνάντηση των δύο θα διαρκέσει μόλις 45 λεπτά, με τον Βασιλιά να μεταφέρεται με ελικόπτερο στο Σάντρινγκχαμ του Νόρφολκ, όπου θα είναι η βάση του κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.
Αν και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ειπώθηκε ανάμεσα σε πατέρα και γιο, ωστόσο, σύμφωνα με τη βασιλική ανταποκρίτρια του Sky News, Laura Bundock η συνάντηση μεταξύ του βασιλιά και του Χάρι ήταν μια «αξιοσημείωτη στιγμή».
«Πρόκειται για μια βασιλική επανένωση, αλλά μάλλον δεν επετεύχθη η συμφιλίωση», θα σχολιάσει.
«Αν και νομίζω ότι το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι χρειάστηκε να ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα για αυτή τη συνάντηση των 45 λεπτών -και να έχετε υπόψη σας ότι οι δύο τους δεν έχουν μιλήσει από κοντά εδώ και μήνες- σημαίνει ότι ήταν σημαντική», θα προσθέσει.
Το ταξίδι – αστραπί του πρίγκιπα Χάρι είχε δημιουργήσει ελπίδες στη Βρετανία πως έφτασε η στιγμή της συμφιλίωσης μεταξύ των δύο αδερφών. Θα ήταν μία ευκαιρία να προσεγγίσει τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Ωστόσο, οι ελπίδες αποδείχτηκαν φρούδες, καθως πηγές του Παλατιού δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση μεταξύ του Χάρι και του Ουίλιαμ όσο ο Δούκας του Σάσεξ βρίσκεται στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας της Ουαλίας παραμένει προσηλωμένος στη φροντίδα της συζύγου του Κέιτ, που αναρρώνει μετά το σοβαρό χειρουργείο της.
Ανακάλυψαν τυχαία ότι έχει καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος
Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα πως οι γιατροί ανακάλυψαν τον καρκίνο κατά τη διάρκεια της ιατρικής διαδικασίας για τον διογκωμένο προστάτη.
Πηγές αναφέρουν πως ο καρκίνος βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο του σώματος του βασιλιά, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης την περασμένη εβδομάδα.
Ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκε για τελευταία φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το καλοκαίρι, όταν συμμετείχε σε εκδήλωση για μια παιδική φιλανθρωπική οργάνωση. Ωστόσο, δεν συναντήθηκε με τη βασιλική οικογένεια και μετέβη στη Γερμανία για τα Invictus Games όπου συναντήθηκε με τη Μέγκαν Μαρκλ.
Ο δούκας του Σάσεξ παρακολούθησε τη στέψη του πατέρα του τον περασμένο Μάιο αλλά έφυγε από το Λονδίνο λίγες ώρες μετά την τελετή για να επιστρέψει στο Μοντεσίτο.
Ο πρίγκιπας Χάρι πιστεύεται ότι βρίσκεται σε επαφή με τον πατέρα του, αλλά σύμφωνα με πηγές δεν έχει υπάρξει προσέγγιση με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Εκείνος φέρεται να είναι αναστατωμένος από τις επιθέσεις των Σάσεξ στη βασιλική οικογένεια μετά το Megxit.
Η επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι θα αυξήσει τις ελπίδες ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια βελτίωση στις σχέσεις, οι οποίες είναι δύσκολες από τότε που ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ έφυγαν το 2020.
Η διάγνωση του καρκίνου του βασιλιά Καρόλου έχει συγκλονίσει τον κόσμο. Ο 75χρονος μονάρχης επέστρεψε στο Λονδίνο από το Sandringham για να ξεκινήσει άμεσα θεραπεία.
Δεν συνδέεται με την πρόσφατη χειρουργική επέμβαση και δεν είναι καρκίνος του προστάτη, αλλά οι γιατροί τον εντόπισαν όταν υποβλήθηκε στην ιατρική διαδικασία για τη διόγκωση του προστάτη.
Bασιλιάς Κάρολος: Ο έμπιστος γιατρός που θα τον κουράρει και η πίστη στην ομοιοπαθητική
Ο Βασιλιάς Κάρολος που αποκάλυψε πρόσφατα ότι πάσχει απο καρκίνο, υπήρξε εδώ και καιρό πιστός της ομοιοπαθητικής ιατρικής και πιστεύει ότι οι συμπληρωματικές θεραπείες έχουν μεγάλη αξία. Τόσο μεγάλη είναι η πίστη του στις εναλλακτικές αυτές μεθόδους που διόρισε τον ένθερμο υποστηρικτή του, Δρ. Μάικλ Ντίξον, 71 ετών ως επικεφαλής της βασιλικής ιατρικής υπηρεσίας το 2022.
Μετά τη δημοσιοποίηση του διορισμού του, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν μια δήλωση λέγοντας: «Ο Δρ Ντίξον δεν πιστεύει ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Η θέση του είναι ότι οι συμπληρωματικές θεραπείες μπορούν να συμβαδίσουν με τις συμβατικές θεραπείες, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ασφαλείς, κατάλληλες και βασισμένες σε στοιχεία».
Η οργάνωση Cancer Research UK αναφέρει ότι ορισμένοι ασθενείς χρησιμοποιούν συμπληρωματικές θεραπείες για να αισθάνονται καλύτερα, να διευκολύνουν τις παρενέργειες των θεραπειών και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.
Η αρωματοθεραπεία, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία, η θεραπεία μασάζ και η γιόγκα είναι από τα πιο κοινά παραδείγματα. Η φιλανθρωπική οργάνωση σημειώνει ότι «ένας καλός ομοιοπαθητικός δεν θα ισχυριστεί ότι η θεραπεία θα θεραπεύσει τον καρκίνο σας» και προσθέτει ότι θα πρέπει «πάντα να σας ενθαρρύνει να συζητάτε τυχόν θεραπείες με τον ειδικό για τον καρκίνο ή τον γιατρό σας».
Πολλοί επαγγελματίες υγείας υποστηρίζουν τα άτομα με καρκίνο να χρησιμοποιούν συμπληρωματικές θεραπείες. Αλλά μερικοί μπορεί να είναι απρόθυμοι να τα χρησιμοποιήσουν οι ασθενείς τους. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή πολλές θεραπείες δεν έχουν δοκιμαστεί με τον ίδιο τρόπο όπως οι πιο συμβατικές θεραπείες.
Ο Δρ Ντίξον έχει υποστηρίξει θεραπείες όπως η αρωματοθεραπεία και η ρεφλεξολογία στο βρετανικό ΕΣΥ. Οι εναλλακτικές θεραπείες χρησιμοποιούνται συνήθως αντί για ιατρική θεραπεία, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο και μπορεί να προκαλέσουν επιβλαβείς παρενέργειες ή να επηρεάσουν άλλες θεραπείες.
Μερικά παραδείγματα εναλλακτικών θεραπειών για τον καρκίνο περιλαμβάνουν τα «συμπληρώματα χόνδρου καρχαρία», το λαετρίλιο (μια φυτική ουσία) και η θεραπεία Γκέρσον, η οποία περιλαμβάνει μία βιολογική, χορτοφαγική διατροφή. Ο βασιλιάς Κάρολος έχει εκφράσει στο παρελθόν την υποστήριξή του στη συγκεκριμένη θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει επίσης την κατανάλωση έως και 13 ποτηριών χυμού φρούτων την ημέρα. Το 2004, είπε στο Βασιλικό Κολλέγιο Γυναικολογίας ότι η θεραπεία πρέπει να διερευνηθεί για την «ευεργετική της φύση» αντί να απορριφθεί.
Η προφητεία του Νοστράδαμου
Οι προβλέψεις του Michel de Nostredame έχουν εξάψει τη φαντασία του κοινού εδώ και αιώνες, με τον αστρολόγο να έχει κάνει μια πρόβλεψη – βόμβα για το μέλλον της βασιλικής οικογένειας.
Ο Νοστράδαμος, σύμφωνα με τη Mirror, προέβλεψε ότι η βασιλεία του Καρόλου θα είναι πολύ σύντομη και ότι σύντομα θα παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν αναπάντεχο αντικαταστάτη.
Ανοίγει τον δρόμο για τη βασιλεία, σύμφωνα με ειδικό, στον… πρίγκιπα Χάρι. Ο συγγραφέας Mario Reading, κορυφαίος εμπειρογνώμοντας για τον αστρολόγο του 16ου αιώνα, επανερμήνευσε τις προφητείες του Νοστράδαμου υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων που θέλουν τον βασιλιά Κάρολο να πάσχει από καρκίνο.
Στο βιβλίο με τα κρυπτογραφημένα ποιήματα που γράφτηκαν το 1555 είχε προβλέψει τον θάνατο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, όπως αναφέρει η Daily Star. «Το προοίμιο είναι ότι η βασίλισσα Ελισάβετ θα πεθάνει γύρω στο 2022 σε ηλικία περίπου 96 ετών, πέντε χρόνια λιγότερα από τη διάρκεια ζωής της μητέρας της».
Ο Reading συνεχίζει να εικάζει ότι ο όρος «βασιλιάς των νησιών» που χρησιμοποιείται σε ένα από τα προφητικά ποιήματα του Νοστράδαμου σημαίνει ότι στην αρχή της βασιλείας του Καρόλου, μέγαλο μέρος της Κοινοπολιτείας θα έχει αποσχιστεί, αφήνοντας το βασίλειο περιορισμένο στις βρετανικές νήσους.
Η δυσαρέσκεια για τον βασιλιά Κάρολο
«Ο πρίγκιπας Κάρολος θα είναι 74 ετών το 2022 όταν θα αναλάβει τον θρόνο, αλλά οι δυσαρέσκειες που τρέφει εναντίον του μια ορισμένη μερίδα του βρετανικού πληθυσμού, μετά το διαζύγιό του από την Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, εξακολουθούν να υφίστανται» υποστηρίζει ο Reading.
Στη συνέχεια συνεχίζει να εικάζει ότι λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ηλικία του βασιλιά Καρόλου, η πίεση τον αναγκάζει να παραιτηθεί υπέρ του πρίγκιπα Γουίλιαμ.
Αλλά σε μια δεύτερη αναθεώρηση του βιβλίου του, ο Reading διατυπώνει έναν ακόμα πιο δραματική ισχυρισμό. Ο Reading ρίχνει μια άλλη ματιά στη φράση του Νοστράδαμου «ένας άντρας θα τον αντικαταστήσει που δεν περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς».
«Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος θα διαδεχτεί τον πατέρα του, δεν είναι πλέον στο προσκήνιο;» αναρωτιέται ο Reading.
O Reading λέει ότι με τον Γουίλιαμ να μην μπορεί να αναλάβει τον βασιλικό ρόλο για οποιονδήποτε λόγο, «ο πρίγκιπας Χάρι, εκ των πραγμάτων, θα γίνει βασιλιάς στη θέση του; Αυτό θα τον έκανε βασιλιά».
Κοινοποιήστε: