«Η διαρκώς αυξανόμενη κατανάλωση κρέατος, παγκοσμίως, έχει αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον».
Αυτό αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον καθηγητή Τιμ Κι, υποστηρίζουν ότι καθώς το οικογενειακό εισόδημα οδηγεί σε αύξησης της ατομικής κατανάλωσης κρέατος, αυτό συντελεί σε αύξηση των εκπομπών άνθρακα και μείωση της βιοποικιλότητας, στο πλαίσιο της δήθεν υπερθέρμανσης.
«Με την ευρεία έννοια μπορούμε να πούμε ότι τρώγοντας μεγάλες ποσότητες κρέατος κάνουμε κακό στο περιβάλλον», λέει ο Δρ Κι.
Με άλλα λόγια η Οξφόρδη συμφωνεί με τους «πράσινους» κουκουλοφόρους που απειλούν ακόμα και τις ζωές καταναλωτών και εμπόρων κρεάτων.
ΠΗΓΗΠηγή Μια πολύ σημαντική είδηση, εν μέσω της επικαιρότητας για τις φονικές πυρκαγιές
Κοινοποιήστε: