Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
221 views 4 sec 0 Comment

Με εκατοντάδες τρακτέρ θα δώσουν το παρών οι αγρότες στις Βρυξέλλες την ημέρα της Συνόδου Κορυφής

rularulina_xo0ks4zq - 1 Φεβρουαρίου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Με-εκατοντάδες-τρακτέρ-θα-δώσουν-το-παρών-οι-αγρότες-στις-Βρυξέλλες-την-ημέρα-της-Συνόδου-Κορυφής

Αγρότες: Αρκετές εκατοντάδες τρακτέρ αναμένεται να κατακλύσουν τις Βρυξέλλες και να παραλύσουν την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα την ημέρα της Συνόδου Κορυφής

Αρκετές εκατοντάδες τρακτέρ αναμένεται να κατακλύσουν τις Βρυξέλλες στη διαδήλωση αύριο, Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου και να παραλύσουν την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα την ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Τα πρώτα κονβόι τρακτέρ άρχισαν από απόψε το βράδυ να καταφθάνουν στις Βρυξέλλες με προορισμό την Ευρωπαϊκή Συνοικία, ενώ κάποια σημεία εξόδου και εισόδου της πόλης είναι ήδη κλειστά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τετάρτη προς Πέμπτη, ορισμένοι από τους αγρότες θα εμποδίσουν ήδη την πρόσβαση στις Βρυξέλλες από τη 1:00 π.μ., δήλωσε στο πρακτορείο Belga ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέων Αγροτών (FJA), Φλοριάν Πονσελέ. Η πλειοψηφία των τρακτέρ αναμένεται να κατευθυνθεί γύρω στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) κοντά στην πλατεία Σουμάν όπου βρίσκονται τα κτίρια της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και προς την πλατεία Λουξεμβούργου (Place du Luxembourg) έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα πραγματοποιηθούν συμβολικές δράσεις και ομιλίες.

Βέλγοι, αλλά και αγρότες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Πολωνία) έχουν ξεσηκωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, «την ασυνέπεια των ευρωπαϊκών πολιτικών», τη συσσώρευση περίπλοκων περιβαλλοντικών κανόνων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό από το εξωτερικό και τα χαμηλά εισοδήματά τους. Στην μεγάλης κλίμακας διαδήλωση των Βρυξελλών έχουν δηλώσει συμμετοχή αγροτικά σωματεία από την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία για να ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των Βέλγων αγροτών.

Ο «γενικός αποκλεισμός» των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της FJA, αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 5 το απόγευμα. Ωστόσο, οι πρόεδροι της FJA και της αγροτικής ομοσπονδίας Fugea προειδοποιούν ότι εάν οι αγρότες δεν κερδίσουν αυτά που ζητούν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, οι ενέργειές τους θα συνεχιστούν και την επόμενη μέρα στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικές αρχές της πρωτεύουσας των Βρυξελλών προειδοποιούν για σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία τόσο στο κέντρο όσο και στα περίχωρα της πόλης, και συνιστούν στους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα και να προτιμούν το μετρό ως μέσο μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

PREVIOUS

Μαρκ Γκασόλ: «Είναι ώρα να κάνω στην άκρη…» (pic)

NEXT

Χοληστερίνη: Πώς βλάπτει και τον εγκέφαλο
Related Post
Ιλινόι:-Μονοκινητήριο-αεροπλάνο-συνετρίβη-σε-καλώδια-ηλεκτρισμού-–-Τέσσερις-νεκροί
21 Απριλίου 2025
Ιλινόι: Μονοκινητήριο αεροπλάνο συνετρίβη σε καλώδια ηλεκτρισμού – Τέσσερις νεκροί
Πόσο-ασφαλή-είναι-τα-ωμά-αυγά;
13 Οκτωβρίου 2024
Πόσο ασφαλή είναι τα ωμά αυγά;
Κορυδαλλός:-Σύλληψη-26χρονου-για-διακίνηση-ναρκωτικών-–-Κατασχέθηκαν-φιξάκια-κοκαΐνης
3 Ιουλίου 2025
Κορυδαλλός: Σύλληψη 26χρονου για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν φιξάκια κοκαΐνης
ΑΑΔΕ:-Επιχείρηση-«Κρουαζιέρα-θα-σε-πάω»-στη-Σαντορίνη-–-Αιφνιδιαστικοί-έλεγχοι-σε-ημερόπλοια
11 Αυγούστου 2025
ΑΑΔΕ: Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» στη Σαντορίνη – Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε ημερόπλοια
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved