Εσύ ποιο θεωρείς το πιο μυστηριώδες ελληνικό σημείο; Πριν βιαστείς να απαντήσεις μάθε για το σημείο που σύμφωνα με τον θρύλο έπεσαν μετεωρίτες στην Ελλάδα.
Δολίνες: Κρατήρες από μετεωρίτες ή κάτι άλλο;
Το χωριό Δίδυμα με τα πλούσια λιβάδια άγριας τουλίπας είναι μια κοντινή στο Ναύπλιο βόλτα που αξίζει να πραγματοποιήσεις. Εκεί, μια ώρα μακριά από την πόλη, βρίσκονται δύο παράξενοι κι επιβλητικοί κρατήρες, οι περίφημες «Δολίνες» που επιβάλλονται με το μέγεθος και το κυκλικό τους σχήμα.
Το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο εκτιμάται ότι οφείλεται σε πτώση μετεωριτών ή ακόμη και σε ομοιόμορφη καθίζηση του εδάφους. Η μία Δολίνη, η μεγάλη, βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου απευθύνοντας από μακριά ανοιχτό κάλεσμα εξερεύνησης.
Λίγο πιο κάτω θα δεις τη δεύτερη και πιο μικρή Δολίνη. Μια στοά σκαμμένη στο έδαφος και μια σκάλα λαξευμένη στο βράχο σε οδηγεί στο εσωτερικό της σπηλιάς. Εκεί, μέσα στην οργιώδη βλάστηση προΐστανται δύο υπέροχα βυζαντινά ξωκλήσια λαξευμένα στο βράχο: Του Αγίου Γεωργίου με τοιχογραφίες του 13ου αι. και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, αντικριστά το ένα από το άλλο για να σου διηγηθούν την αντικριστή ιστορία τους.
Περπάτησε στο μυστικό μονοπάτι και στη σπηλιά με το ασανσέρ
Ένας μεγάλος, ευχάριστος περίπατος που ξεκινά από το κέντρο του Ναυπλίου πραγματοποιεί τον γύρο της Ακροναυπλίας, περνά από το φάρο και καταλήγει στην παραλία Αρβανιτιά.
Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι, όμως, είναι ένα μυστικό μονοπάτι στο πλάι της Ακροναυπλίας, το οποίο καταλήγει σε μια… σπηλιά! Και το περίεργο δεν τελειώνει εδώ, καθώς μέσα στη σπηλιά θα βρεις ένα ασανσέρ. Κάλεσέ το και αυτό θα σε ανεβάσει μέχρι την κορυφή της Ακροναυπλίας.
Θα μείνεις άναυδος από την απίστευτη θέα. Κάτσε για καφέ στο ξενοδοχείο που βρίσκεται εκεί και απόλαυσε τη θέα σε όλο τον Αργολικό κόλπο!
Μουσείο Κομπολογιού στο Ναύπλιο: Πρώτο και μοναδικό στον κόσμο
Το πρώτο και μοναδικό μουσείο κομπολογιού στον κόσμο βρίσκεται στο πανέμορφο και γραφικό Ναύπλιο.
Επισκέψου τους χώρους του για να δεις την πιο σπάνια συλλογή από κομπολόγια και προσευχητάρια διάφορων θρησκειών. Τα εκθέματα χρονολογούνται από τα μέσα του 16ου αιώνα ενώ φτάνουν μέχρι τον 20ο.
Αλλα φτιαγμένα από ατόφιο κεχριμπάρι, κεχριμπάρι μαστίχα, κεχριμπάρι φατουράν, μαύρο και κόκκινο κοράλλι, κόκαλο και άλλα υλικά, ακόμη διαθέτει και μια συλλογή από προσευχητάρια ινδουιστών, βουδιστών, μουσουλμάνων, καθολικών και Ελλήνων.
Μπίστι: Η ουρά της Αργολίδας
Αν δεις το Μπίστι από τον χάρτη ή σε φωτογραφίες το σχήμα του θα σου θυμίσει πόδι ή ουρά γι΄ αυτό και χαϊδευτικά αποκαλείται ως η «Ουρά της Αργολίδας».
Εξερεύνησε την κατάφυτη περιοχή του και αναζήτησε στο άλσος του τους ναούς που ήταν διάσπαρτοι κατά την αρχαιότητα στην περιοχή.
Οι αρχαίοι ναοί του Ποσειδώνα και της Αθηνάς βρίσκονται κάτω από τα πεύκα, ενώ μην χάσεις και το γραφικό ξωκλήσι του Αϊ Νικόλα.
Παρακολουθήστε τους κρατήρες από ψηλά:
https://youtu.be/6J5XEFFNyEs
autotriti.gr ,dinfo.grΠηγή Μετεωρίτες στην Ελλάδα: Οι κρατήρες και το μυστήριο
Κοινοποιήστε: