Μια πεντανόστιμη τάρτα με κοτόπουλο, μπρόκολο, ντοματίνια και μυρωδικά που φέρνουν όλα τα αρώματα της Μεσογείου, φτιάχνεται πολύ εύκολα με έτοιμο φύλλο κουρού. Εύκολο σνακ για όλη την οικογένεια και μπορείτε να το σερβίρετε και ως ορεκτικό στο τραπέζι.
Υλικά
- 1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού
- 4 κουτ. σούπας ε. π. ελαιόλαδο
- 400γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια
- 2/3 φλιτζανιού γάλα
- 3 αβγά
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 8 μικρά μπουκετάκια μπρόκολο, ζεματισμένα
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα πάπρικα
- 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα και λαδώνουμε καλά μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. Βγάζουμε τη ζύμη κουρού από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε το φύλλο, πιέζοντας με τα δάχτυλα και καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα τυριά, τα μπουκετάκια του μπρόκολου κομμένα στη μέση κάθετα, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και την πάπρικα, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης.
Βήμα 4
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη, μοιράζουμε τις ελιές ολόκληρες και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η επιφάνεια της τάρτας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: