Ασπιρίνη: Η πιο γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή. Βάλε μια σπασμένη ασπιρίνη στο νερό πριν βάλεις τα λουλούδια μέσα στο βάζο και μην ξεχνάς να αλλάζεις νερό που και που…
Χλωρίνη: Κι όμως! Ανακάτεψε τρεις σταγόνες χλωρίνη, μια κουταλίτσα ζάχαρη σε ένα λίτρο νερό και ρίξτο μέσα στο βάζο σου. Όχι μόνο θα κάνει τα λουλούδια να ζήσουν περισσότερο, αλλά θα κρατήσει και το νερό καθαρό…
Λακ μαλλιών: Όπως διατηρεί το χτενισμα στα μαλλιά σου, ένα φστ θα κρατήσει περισσότερο και τα πέταλλα επάνω στο μπουκέτο σου.
Σόδα: Μόνο το 1/4 του ποτηριού σε ένα βάζο αρκεί για να ζωντανέψει τα ανθάκια σου και να τα κρατήσει έτσι περισσότερο. Αν δεν έχει σόδα, μπορεί να κάνει τη δουλειά και η γκαζόζα (!)
Ζάχαρη: Φτιάξε το δικό σου “γιατρικό” με 3 κουταλάκια ζάχαρη και 2 κουταλάκια λευκό ξίδι για κάθε λίτρο νερού. όταν το φτιάχνεις καλό είναι το νερό να είναι χλιαρό ώστε να διαλυθεί καλύτερα η ζάχαρη. Η ζάχαρη θρέφει τον μίσχο και το ξίδι κρατά μακριά τα βακτήρια. Ο τέλειος συνδυασμός.
Βότκα: Το μυστικό για να δώσεις στα λουλούδια σου μεγαλύτερη ζωή είναι να κρατήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο μακριά τους τα βακτήρια που τα απειλούν, την ίδια στιγμή που τους παρέχεις και την απαραίτητη τροφή για να ζήσουν. Ριξε λίγες σταγόνες βότκα (!) λοιπόν, ή όποιο άλλο λευκό οικοπνευματώδες ποτό σου βρίσκεται, στο βάζο και λίγη ζάχαρη. Άλλαξε το νερό κάθε μέρα και ανανέωσε το ποτό και τη ζάχαρη με τον ίδιο τρόπο.
Νομίσματα: Το μέταλλο μέσα στο νερό θα βοηθήσει το μίσχο του λουλουδιού να μείνει όρθιος περισσότερο καιρό, όσο παράξενο και αν σου ακούγεται.
Κοινοποιήστε: