Τα λουκανικοπιτάκια είναι ο μεζές που δεν λείπει από κανένα πάρτι. Εδώ αντί για ολόκληρα λουκάνικα, βάζουμε στη γέμιση ένα νόστιμο κιμά λουκάνικου.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
- λίγο μαυροσούσαμο, για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση
- 300γρ. κεφτέ λουκάνικο
- 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
Η μουστάρδα και η κέτσαπ ταιριάζουν άψογα με το κρέας του λουκάνικου.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Με ένα κοφτερό μαχαίρι σκίζετε και αφαιρείτε το περίβλημα των λουκάνικων. Ρίχνετε το ψαχνό τους σε ένα μπολ και το κομματιάζετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2
Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Αδειάζετε τη γέμιση και με ένα κουτάλι την απλώνετε παντού, αφήνοντας 1εκ. περιθώριο από την περίμετρο.
Βήμα 3
Αλείφετε το περιθώριο με λίγο χτυπημένο αβγό και με προσοχή τυλίγετε τη σφολιάτα σε ρολό από τη φαρδιά πλευρά.
Βήμα 4
Αλείφετε όλο το ρολό με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο. Κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ρολάκια και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε τα λουκανικοπιτάκια για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε αμέσως.
ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: