Κοτόπουλο με πατάτες, το κυριακάτικο φαγάκι που αγαπάει όλη η οικογένεια με μπουτάκια και μπόλικο λεμονάκι…
Υλικά
- 6 πατάτες, σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή θυμάρι
- 4 μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 2 ντομάτες, σε φέτες
- 4 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες και το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα της ρίγανης, το μίγμα μπαχαρικών, ανακατεύετε και τα βάζετε σε ένα ταψί, κάτω τις πατάτες και από πάνω τα μπουτάκια.
Βήμα 2
Βάζετε από μια φέτα ντομάτα σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο και μετά το σέλινο.
Βήμα 3
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και ένα ποτήρι νερό.
Βήμα 4
Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα με 1 και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε με σαλάτα μαρούλι, κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο και λαδολέμονο.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΓΟΣ
Φωτογραφία – Food styling: Majeriko
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: