Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
107 views 5 sec 0 Comment

Λαχματζούν με κιμά – Μια διαφορετική εκδοχή ιδανική για μπύρα ή κρασί

rularulina_xo0ks4zq - 11 Ιουλίου 2025

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Λαχματζούν-με-κιμά-–-Μια-διαφορετική-εκδοχή-ιδανική-για-μπύρα-ή-κρασί

Το λαχματζούν είναι μια λεπτή, τραγανή πίτα με ζύμη, καλυμμένη με πικάντικο μείγμα κιμά, λαχανικών και μυρωδικών. Πρόκειται για ένα κλασικό street food της Μέσης Ανατολής και των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, με ρίζες κυρίως στην τουρκική και αρμενική κουζίνα. Στην Ελλάδα έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα για την ένταση της γεύσης του και την ευκολία στο σερβίρισμα. Ιδανικό για μεσημεριανό, μπουφέ ή ακόμη και για συνοδευτικό μεζέ.

Λαχματζούν με κιμά – Χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά

  • Ξεκούραση ζύμης: 1 ώρα

  • Ψήσιμο: 10 λεπτά / παρτίδα

  • Συνολικός χρόνος: περίπου 2 ώρες

Υλικά

Για τη ζύμη (8 λαχματζούν):

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 7 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 300 ml χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή μισό-μισό με αρνίσιο)

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

  • 1 ντομάτα, τριμμένη

  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας

  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

  • ½ κ.γ. κύμινο

  • Αλάτι & πιπέρι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

  1. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

  2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη.

  3. Καλύπτουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

  2. Δουλεύουμε το μείγμα καλά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αφήνουμε να σταθεί όσο φουσκώνει η ζύμη.

3. Πλάθουμε και ψήνουμε τα λαχματζούν:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C, στον αέρα ή πάνω-κάτω.

  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτές στρογγυλές πίτες (σαν πίτσες, αλλά πολύ λεπτές).

  3. Απλώνουμε λίγη ποσότητα από τη γέμιση πάνω σε κάθε ζύμη και την απλώνουμε μέχρι τις άκρες με ένα κουτάλι.

  4. Ψήνουμε 2-3 πίτες κάθε φορά, για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή η ζύμη και να ψηθεί ο κιμάς.

Tips για τέλειο λαχματζούν

  • Χρησιμοποιήστε πολύ λεπτή ζύμη για πιο αυθεντικό αποτέλεσμα.

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος του νερού στη ζύμη με γιαούρτι για πιο μαλακή υφή.

  • Σερβίρετε με λεμόνι, φρέσκα μυρωδικά ή γιαούρτι με σκόρδο.

  • Αν περισσέψουν, φυλάσσονται στο ψυγείο και ξαναζεσταίνονται στον φούρνο ή στο τηγάνι.

PREVIOUS

Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Έρχονται δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία και εφαρμογή για άσκηση»

NEXT

Δροσερή τάρτα με φρούτα του δάσους – Ένα επιδόρπιο γεμάτο άρωμα και γεύση
Related Post
Άρειος-Πάγος:-Επιρρίπτει-ευθύνες-στην-marfin-για-την-καταστροφή-του-κτηρίου-στη-Σταδίου-το-2010
12 Δεκεμβρίου 2024
Άρειος Πάγος: Επιρρίπτει ευθύνες στην Marfin για την καταστροφή του κτηρίου στη Σταδίου το 2010
Απάντηση-Γεωργιάδη-για-την-έγκυο-που-μεταφέρθηκε-από-Πρέβεζα-στη-Λάρισα-και-γέννησε-στα-Τρίκαλα
20 Αυγούστου 2024
Απάντηση Γεωργιάδη για την έγκυο που μεταφέρθηκε από Πρέβεζα στη Λάρισα και γέννησε στα Τρίκαλα
Κωνσταντίνος-Κυρανάκης-για-youtube:-Να-μπει-τέλος-στις-αμοιβές-για-περιεχόμενο-βίας
18 Δεκεμβρίου 2024
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για YouTube: Να μπει τέλος στις αμοιβές για περιεχόμενο βίας
Πολύ-υψηλός-κίνδυνος-πυρκαγιάς-τη-Δευτέρα-(11/8)-–-Στο-«πορτοκαλί»-7-Περιφέρειες
10 Αυγούστου 2025
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα (11/8) – Στο «πορτοκαλί» 7 Περιφέρειες
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved