Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
208 views 0 sec 0 Comment

Λαμία: Νέες καταγγελίες για τα χαλασμένα γεύματα – Κατσαρίδα σε σάντουιτς και μουχλιασμένα ψωμιά

rularulina_xo0ks4zq - 23 Μαΐου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Λαμία:-Νέες-καταγγελίες-για-τα-χαλασμένα-γεύματα-–-Κατσαρίδα-σε-σάντουιτς-και-μουχλιασμένα-ψωμιά

Τον… ατελείωτο έχουν οι καταγγελίες γονέων για τις επίμαχες μερίδες γευμάτων που μοιράζονταν σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας. Μετά τις τρίχες, τα κόκκαλα και τα σκουλήκια, σε νέα ντοκουμέντα φαίνονται κατσαρίδες αλλά και ψωμί με μούχλα στο κολατσιό που διανεμόταν στα παιδιά.

Ενόσω η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στη Λαμία, ο ΕΦΕΤ εξέδωσε εχθές (23/05) επίσημη ενημέρωση, στην οποία τονίζει πως «παγώνει» η επαναλειτουργία του.

Το ενδεχόμενο του εμπρησμού παραμένει ανοιχτό. Η Πυροσβεστική τη νύχτα της περασμένης Κυριακής (19/05) ειδοποιήθηκε καθυστερημένα, με τις φλόγες να εξαπλώνονται σε χρόνο – ρεκόρ.

Οι καταγγελίες γονέων συνεχίζονται, ενώ το MEGA έφερε νέες σοκαριστικές εικόνες στο «φως» από τα γεύματα που οδήγησαν σε μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών. Συγκεκριμένα, μετά τις αποκαλύψεις για σαπισμένα μήλα, κόκκαλα μέσα σε μπιφτέκια –πολλές φορές ωμά– αλλά και πούπουλα στις μερίδες, σήμερα παρουσιάζονται φωτογραφίες με κατσαρίδα μέσα σε σάντουιτς και μουχλιασμένο ψωμί.

«Έχει τύχει περιστατικό να έχουν φάει τα μακαρόνια και να έχουν διάρροια και τα δύο παιδιά και εκ των υστέρων αφού τα μύρισα, ο κιμάς είχε μία μυρωδιά», ανέφερε πατέρας μαθητή.

Αυτή η καταγγελία αφορά σχολικό γεύμα που μοιράσθηκε σε δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι. Τα περιστατικά είναι αμέτρητα, με τις περιγραφές των γονιών να σοκάρουν.

«Το ριζότο θαλασσινών με τις γαρίδες το οποίο βρωμούσε, βρομοκοπούσε. Δεν μπορώ να περιγράψω τέτοια μυρωδιά, μόλις άνοιγες το νάιλον, η μυρωδιά ήταν χειρότερη από χαλασμένο αυγό», ανέφερε άλλη μητέρα μαθητή.

«Βρήκαμε κατσαρίδα στο σάντουιτς»

«Πραγματικά είναι τραγικό. Κάποιες φορές, δεν τους έχουν φαγητό. Απλώς τους έχουν τα σάντουιτς, το οποίο είχε κατσαρίδα! Όπως ακριβώς το βλέπετε. Ευτυχώς ήταν η μισή μέσα, η μισή απ’ έξω. Δηλαδή μόλις το έφερε το παιδί από το σχολείο, κοντέψαμε να πεθάνουμε», τόνισε η μητέρα μαθητή.

Η μητέρα τράβηξε φωτογραφία, τη δημοσίευσε στην ομαδική του σχολείου και τηλεφώνησε στον διευθυντή. Η απάντηση που έλαβε, ήταν πως επρόκειτο για «ένα ατυχές γεγονός. Ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και να μην δώσουμε μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα».

«Τρέφονται με μουχλιασμένα ψωμιά»

Με τις καταγγελίες για τα παιδικά γεύματα να πέφτουν «βροχή», μητέρα μαθητή ανέφερε πως στους μαθητές είχαν διανεμηθεί μουχλιασμένα ψωμιά.

«Όπως ανοίγω λοιπόν αυτό το ψωμί, γιατί είναι σφραγισμένα, μοιράζονται σφραγισμένα σε σακουλάκια, ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι ήταν σε αυτή την κατάσταση. Έπαθα σοκ, εννοείται. Η πρώτη αντίδραση ήταν να το πετάξω στα σκουπίδια, αλλά πραγματικά επειδή νομίζω ότι μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, θεώρησα σωστό να το βγάλω μία φωτογραφία».

«Όταν ρώτησα στο σχολείο τι έγινε με το ψωμί, με διαβεβαιώσαν ότι εκ μέρους τους δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, ότι ενδεχομένως η συσκευασία να πήρε κάπου υγρασία. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι αυτό, ότι τα παιδιά τρέφονται με μουχλιασμένα ψωμιά. Πραγματικά είναι για γέλια και για κλάματα, όλο αυτό που συμβαίνει».

Το ερώτημα για τους ποιοτικούς ελέγχους

Αν και υπάρχει εγκύκλιος που προβλέπει τον ποιοτικό έλεγχο στα γεύματα, «γεννάται» το ερώτημα γιατί δεν… γίνονται, πριν αυτά διατεθούν στους μαθητές προς κατανάλωση.

«Αναφορικά με τα προγράμματα διανομής τροφίμων στα σχολεία (π.χ. ετοίμων γευμάτων, φρούτων κ.ά.), ο υπεύθυνος φορέας που υλοποιεί το εκάστοτε πρόγραμμα, οφείλει να ενημερώσει την Υπηρεσία μας, ώστε στη συνέχεια να ενημερωθούν οι αρμόδιες οικείες Υγειονομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να προβούν σε τακτικούς ή / και έκτακτους ελέγχους», τονίζεται στην εγκύκλιο. Η ομοσπονδία των δασκάλων, μέσω επίσημου εγγράφου, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να τους αναλάβει.

«Η Πολιτεία αποποιείται την υποχρέωση της για εξασφάλιση της ποιότητας των γευμάτων και αποπειράται να την μεταφέρει, εκ του πονηρού στους εκπαιδευτικούς, αναθέτοντας τους και την υποχρέωση του ελέγχου της ποιότητας γευμάτων», αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από την Πολιτεία να διορίσει αρμόδια επιτροπή. «Οι εκπαιδευτικοί, επιστήμονες παιδαγωγοί, είναι επιφορτισμένοι με το κομβικής σημασίας έργο της αγωγής και εκπαίδευσης των μαθητών. Δεν είναι τραπεζοκόμοι, ούτε έχουν τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για τον έλεγχο της ποιότητας των γευμάτων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην αναλάβουν σε καμία περίπτωση το έργο του ποιοτικού ελέγχου των γευμάτων. Η μόνη εμπλοκή τους μπορεί να αφορά μόνο στην καταμέτρηση», επεσήμαναν.

PREVIOUS

Βόλος: Νέο εργατικό ατύχημα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση από μηχάνημα

NEXT

Viral το «μήνυμα» που έγραψε πεζός σε αυτοκίνητο για παράνομο παρκάρισμα
Related Post
Νασράλα:-Κήρυξη-πολέμου-από-το-Ισραήλ-οι-επιθέσεις-στον-Λίβανο
19 Σεπτεμβρίου 2024
Νασράλα: Κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ οι επιθέσεις στον Λίβανο
Συναγερμός-σε-όλη-την-Ευρώπη:-«Φυλάξτε-τρόφιμα-και-φάρμακα-για-72-ώρες»,-καλεί-η-Κομισιόν
3 Νοεμβρίου 2024
Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη: «Φυλάξτε τρόφιμα και φάρμακα για 72 ώρες», καλεί η Κομισιόν
primer-music-festival:-Το-μεγαλύτερο-φεστιβάλ-dance-μουσικής-–-800-τμ-οθόνες-led-επί-σκηνής
15 Ιουνίου 2024
Primer Music Festival: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ dance μουσικής – 800 τμ οθόνες led επί σκηνής
Συναγερμός-στις-αρχές-για-την-εξαφάνιση-16χρονης-από-την-Αθήνα
4 Δεκεμβρίου 2024
Συναγερμός στις αρχές για την εξαφάνιση 16χρονης από την Αθήνα
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved