Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
216 views 1 sec 0 Comment

Λαζάνια με πλούσια μπεσαμέλ και τυριά

rularulina_xo0ks4zq - 4 Οκτωβρίου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Λαζάνια-με-πλούσια-μπεσαμέλ-και-τυριά

Τα λαζάνια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Η πολυεπίπεδη δομή τους, με πλούσια σάλτσα κιμά, πλούσιο μπεσαμέλ, λιωμένο τυρί και τέλεια βρασμένα φύλλα ζυμαρικών, κάνει το πιάτο αυτό την απόλυτη επιλογή για ένα εντυπωσιακό γεύμα που θα ευχαριστήσει κάθε λάτρη της καλής κουζίνας. Είναι ιδανικά για οικογενειακά τραπέζια ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Λαζάνια με πλούσια μπεσαμέλ και τυριά

Υλικά:

  • 500 γρ. λαζάνια (προκαβάρδιστα)
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ (400 γρ.)
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ:

  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • Μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα

Οδηγίες:

  1. Σάλτσα κιμά: Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον ζωμό κρέατος, το αλάτι και το πιπέρι, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
  2. Μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Τέλος, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί.
  3. Στρώσιμο: Σε ένα ταψί, βάζουμε μια λεπτή στρώση από σάλτσα κιμά. Στρώνουμε από πάνω φύλλα λαζάνια, κιμά, μπεσαμέλ και τυρί. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις και τελειώνουμε με μια παχιά στρώση μπεσαμέλ και τυρί.
  4. Ψήσιμο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η επιφάνεια.

Καλή όρεξη!

PREVIOUS

Χαρδαλιάς: «Ολοκληρώσαμε τον καθαρισμό σε 11,5 χλμ. ρεμάτων του νότιου Τομέα»

NEXT

Κίνηση τώρα: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός
Related Post
Βόλος:-Κινηματογραφική-καταδίωξη-στο-κέντρο-της-πόλης-–-Συνελήφθη-28χρονος
24 Νοεμβρίου 2024
Βόλος: Κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της πόλης – Συνελήφθη 28χρονος
Θεσσαλονίκη:-Παράνομη-χωματερή-σε-ιδιωτικό-οικόπεδο-στον-Άγιο-Αθανάσιο-–-Κίνδυνος-για-πυρκαγιά
14 Απριλίου 2025
Θεσσαλονίκη: Παράνομη χωματερή σε ιδιωτικό οικόπεδο στον Άγιο Αθανάσιο – Κίνδυνος για πυρκαγιά
Τα-Χριστούγεννα-όσοι-«έφυγαν»-μας-λείπουν-πιο-πολύ
22 Δεκεμβρίου 2024
Τα Χριστούγεννα όσοι «έφυγαν» μας λείπουν πιο πολύ
Πρόβα-ολέθρου:-«Επίδειξη-πυρηνικής-έκρηξης»-έπεσε-στο-τραπέζι-από-τη-Ρωσία
1 Ιουνίου 2024
Πρόβα ολέθρου: «Επίδειξη πυρηνικής έκρηξης» έπεσε στο τραπέζι από τη Ρωσία
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved