Η επιτομή της ψαροφαγίας με ωραία ψημένα λαβράκια περιχυμένα με λαδολέμονο κάππαρης. Πιάτο που αξίζει πολλά Χρυσά Αστέρια Ανώτερης Γεύσης!
Υλικά
- 2 λαβράκια
- ½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Για τη γαρνιτούρα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
- ½ πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
- ½ πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
- ½ φλιτζανάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε το λαδολέμονο: Στο μπλέντερ του μίξερ σας χτυπάτε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την κάππαρη και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές το βάζετε σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά ταυτόχρονα και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Προσθέτετε ½ φλιτζανάκι του καφέ νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μόλις απορροφηθεί το νερό περιχύνετε με το λεμόνι και πασπαλίζετε με τον άνηθο. Αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν ελαφρώς.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200oC. Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια και τα ψήνετε στο γκριλ για 9-10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Σερβίρετε από ένα λαβράκι σε κάθε πιάτο, περιχύνετε με το dressing της κάππαρης και γαρνίρετε με τα λαχανικά.
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: