Μην φοβάσαι το χρώμα. Οι ουδέτεροι/ φυσικοί/ γήινοι ή όπως προτιμάς να τους αποκαλείς τόνοι είναι βαρετοί –και κάνουν το αποτέλεσμα ασφαλές μεν, μονότονο δε.
Βάλε ενυδατική πριν το makeup. Αν δεν το κάνεις, η υγρασία του makeup θα απορροφηθεί αμέσως από το δέρμα, σχηματίζοντας αυλάκια σε κάθε σημείο που έχεις ρυτίδα.
Διάλεξε ένα makeup λίγο (έναν τόνο) πιο χρυσαφένιο από το φυσικό σου χρώμα δέρματος. Θα κρύψει καλύτερα κοκκινίλες και τυχόν γκριζωπά σημεία.
Κάλυψε τα προβληματικά σημεία με concealer, όχι foundation. Αν το παρακάνεις με το foundation, το μόνο που θα πετύχεις είναι να τονίσεις τυχόν ρυτίδες. Έτσι κι αλλιώς, οι μαύροι κύκλοι κρύβονται πολύ καλύτερα με concealer.
Πέτα την πούδρα. Εκτός αν είσαι από τις «τυχερές» που έχουν λιπαρό δέρμα ακόμα και μετά τα 50, η πούδρα το μόνο που κάνει είναι να τρυπώνει μέσα στις ρυτίδες, τονίζοντάς τις.
Στην ίδια λογική, δοκίμασε το υγρό ρουζ. Ξανά, μόνο αν το δέρμα σου δεν είναι λιπαρό. Αν είναι, το υγρό ρουζ θα του δώσει έξτρα γυαλάδα, που δεν την θέλεις.
Ποτέ σκιά ίδιο χρώμα με τα μάτια σου. Ειδικά αν έχεις γαλάζια μάτια. Αλλά και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ο κανόνας είναι η σκιά να κάνει αντίθεση με το χρώμα των ματιών σου: Καστανά μάτια, σκιά στις αποχρώσεις του μπλε ή του πράσινου, και το ανάποδο.
Βάλε ελάχιστη λευκή σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών σου. Θα εκπλαγείς από το πόσο πολύ τα φωτίζει, και τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα.
Λίγη βαζελίνη, ή διάφανο lip gloss στο κέντρο του κάτω χείλους, πάνω από το κραγιόν, ή ακόμα και χωρίς κραγιόν, τα κάνει να δείχνουν πιο γεμάτα, πράγμα που κάνει συνειρμό με πιο νεανικά.
ΠΗΓΗ
Κοινοποιήστε: