Το απόλυτο φρούτο της άνοιξης σε ένα γλυκό γεμάτο φραουλένια γεύση και χρώμα χαράς.
Υλικά
- Για 8-10 άτομα
- 500 γρ. γάλα
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. κρόκοι αυγών (από 5 αυγά μεσαίου μεγέθους)
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 130 γρ. φράουλες φρέσκες πολτοποιημένες
- φράουλες κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα
γάλακτος.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Πριν το
γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3 και το αδειάζουμε στο μείγμα των
αυγών.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα του
γάλακτος που βράζει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου η κρέμα
κοχλάσει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τον πολτό φράουλας.
Βήμα 4
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καθαρό και κρύο σκεύος και σκεπάζουμε με
μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος. Αφήνουμε
στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Βήμα 5
Ξαναχτυπάμε με το φτερό στο μίξερ έως ότου πετύχουμε μία λεία κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα τσέρκι ή ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο
διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C
για 30΄-40΄.
Βήμα 6
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με φράουλες.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: