Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
174 views 0 sec 0 Comment

Κους κους με κοτόπουλο και λαχανικά

rularulina_xo0ks4zq - 27 Ιουνίου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Κους-κους-με-κοτόπουλο-και-λαχανικά

Το κους κους είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο και γευστικό συστατικό που μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλές συνταγές. Είναι δημοφιλές στη μεσογειακή και βορειοαφρικανική κουζίνα και μπορεί να συνοδεύσει μια ποικιλία από λαχανικά, κρέατα και μπαχαρικά. Σ’ αυτή τη συνταγή, το κους κους συνδυάζεται με ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου και πολύχρωμα λαχανικά για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα. Είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για ένα γεύμα γεμάτο γεύσεις και θρεπτικά συστατικά που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κους κους
  • 1½ φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μικρές μπουκιές
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το κους κους και ρίξτε το ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το κους κους να απορροφήσει τα υγρά για περίπου 5-10 λεπτά. Αφρατέψτε με ένα πιρούνι.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε τις πιπεριές, το κολοκυθάκι και το καρότο. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  6. Προσθέστε το κους κους στο τηγάνι και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και να ζεσταθεί το κους κους.
  7. Αφαιρέστε από τη φωτιά και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  8. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή σας όρεξη!

PREVIOUS

Τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα -Θα βάλω τα κλάματα, λέει η αδερφή του

NEXT

Ανακοινώθηκαν οι Νικητές του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Generation Next του Ιδρύματος Vodafone
Related Post
ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ:-Πότε-καταβάλλονται-συντάξεις-και-επιδόματα-Μαΐου-αυτή-τη-βδομάδα
29 Απριλίου 2024
ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα Μαΐου αυτή τη βδομάδα
Με-αυτό-το-πρόσωπο-είναι-πιο-πιθανό-να-σας-απατήσει
29 Ιουλίου 2024
Με αυτό το πρόσωπο είναι πιο πιθανό να σας απατήσει
Φωτιά-τώρα-στη-νησίδα-της-Εθνικής-Οδού-Αθηνών-–-Λαμίας
23 Απριλίου 2025
Φωτιά τώρα στη νησίδα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας
Σεισμός-στο-Άγιον-Όρος
11 Ιουλίου 2025
Σεισμός στο Άγιον Όρος
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved