Ένα νόστιμο πιάτο με κοτόπουλο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
- 800γρ. στήθος κοτόπουλου σε 4 φιλέτα
- 200γρ. αρακά
- 200γρ. καρότα
- 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250ml ζωμό κοτόπουλο
- 20ml ελαιόλαδο
- ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 15γρ. κορνφλάουρ διαλυμένο στο νερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά από κάθε μεριά για να πάρει χρώμα.
Βήμα 2
Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και τον αρακά και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, δένετε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ. Προσθέτετε τον άνηθο, το μάραθο και το λεμόνι και σερβίρετε.
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food Styling: Αντωνία Κάτη
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: