Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε αγαπημένα μπουρεκάκια με κοτόπουλο, πιπεριές και φέτα. Ένα νόστιμο ορεκτικό και ένα χορταστικό σνακ για το ταπεράκι στο γραφείο ή το σχολείο.
Υλικά
Μερίδες: 8-10
Για το φύλλο
- 500 γρ. αλεύρι + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
- 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 260-270 ml νερό
Για τη γέμιση
- 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 1 στήθος κοτόπουλου (700 γρ.), σε λωρίδες
- 1 πιπεριά πράσινη, σε μπαστουνάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε μπαστουνάκια
- 1 πιπεριά κίτρινη, σε μπαστουνάκια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 15-20 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2 αυγά, χτυπημένα
- σουσάμι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζύμη: Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό ζυμώνοντας καλά μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη απαλή και ελαστική σαν τη ζύμη του ψωμιού. Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20΄.
Βήμα 2
Γέμιση: Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί. Βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3΄-4΄ μέχρι να ροδίσει. Με μια ξύλινη κουτάλα σπρώχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στις άκρες του τηγανιού και ρίχνουμε στο κέντρο τις πιπεριές.
Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, ρίχνουμε μέσα τον δυόσμο, τη φέτα και τα αυγά και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι σε αλευρωμένο πάγκο και με τον πλάστη (βέργα) ανοίγουμε σε πολύ λεπτό, στρογγυλό φύλλο.
Βήμα 4
Ραντίζουμε με νερό περιμετρικά όλο το φύλλο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε στη μέση δημιουργώντας 2 ημικύκλια. Απλώνουμε γέμιση στην άκρη της κομμένης πλευράς κατά μήκος.
Τυλίγουμε το κάθε ημικύκλιο σε μακρύ ρολό και το μεταφέρουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε σουσάμι και τα ψήνουμε για 40΄ μέχρι να ροδίσουν.
ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIOM
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: