Η κοινωνική οικονομία εν όψει Δημοτικών εκλογών είναι ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για τους συνδυασμούς που θα θελήσουν να την εντάξουν στο πρόγραμμά τους θεσμούς και εφαρμογές της. Συνδυασμοί που έχουν να παρουσιάσουν
πρόσθετα εργαλεία και πρακτικές, να προτείνουν πρόσθετες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος πλεονεκτούν έναντι εκείνων που χαρακτηρίζονται από εκσυγχρονιστική απάθεια και οκνηρία.
Να προσθέσουν πόρους και υπηρεσίες σε τομείς που διαφορετικά ο Δήμος δεν δύναται να προσφέρει. Να κινητοποιήσει ανενεργούς δημοτικούς πόρους σε εκτάσεις, κτίρια, δάση και περιβαλλοντικούς χώρους που το δημόσιο και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αδυνατούν να αξιοποιήσουν.
Να ενισχύσει το κοινωνικό εισόδημα και τον «κοινωνικό μισθό» των δημοτών με παροχές σε υπηρεσίες ως αντίρροπο σε μια εποχή φθίνουσας ζήτησης της μισθωτής εργασίας.
1. Η Κοινωνική οικονομία στο τομέα της ενέργειας και ειδικά με τις ενεργειακές Κοινότητες, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί να μειώσει δραστικά μέχρι και στο 90% το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε τοπική κοινότητα, επιχείρηση και το νοικοκυριό.
2. Να προστατέψει και να αξιοποιήσει το φυσικό περιβάλλον ως αειφορικό πόρο μέσα από τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς με στόχο την ποιότητα ζωής.
3. Να δημιουργήσει και να λειτουργήσει θεματικά και πολιτιστικά πάρκα αναψυχής και ψυχαγωγίας στο πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
4. Να συμβάλλει στη Πολιτιστική και κοινωνική παιδεία με την ανάπτυξη της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας.
5. Να ενισχύσει την προληπτική υγεία και κοινωνική μέριμνα στις υποδομές με κοινωνικές επιχειρήσεις οι οποίες συνεργάζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
6. Να ενισχύσει με αυτές τις νέες δραστηριότητες την Τοπική Απασχόληση, και την τοπική αυτάρκεια σε προϊόντα διατροφής.
Σε κάθε περίπτωση λόγω αυτοματισμού της τεχνολογίας και περικοπών των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΕΣΩ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ είναι η μόνη ρεαλιστική λύση σε μια εποχή φθίνουσας της ζήτησης της μισθωτής εργασίας.
Κάθε Δήμος σε μια σύγχρονη κοινωνία έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης στην ενίσχυση του κοινωνικού μισθού σε αγαθά και υπηρεσίες και οι πολίτες έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται αυτή την ευθύνη για εκείνους που βγαίνουν μπροστά να τον εκπροσωπήσουν.
Κοινοποιήστε: