Μια μακαρονάδα με πλούσια ντοματένια σάλτσα και κεφτεδάκια είναι από τα φαγητά που τιμά δεόντως όλη η οικογένεια!
Υλικά
- 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- ½ φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο
- 100γρ. παρμεζάνα ή κασέρι, τριμμένα
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 νεροπότηρο φρέσκια τριμμένη ντομάτα
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 2 ποτήρια νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σπαγγέτο
- 500γρ. μακαρόνια Νο6
- 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τους κεφτέδες: Ζυμώνετε σε μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι και το μουλιασμένο και στυμμένο ψωμί και αμέσως μετά ρίχνετε την παρμεζάνα και ζυμώνετε ξανά. Ρίχνετε τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε ένα δίσκο.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Ρίχνετε την πάπρικα, την κανέλα και σοτάρετε καλά για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα και τον διαλυμένο σε νερό πελτέ. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια καλή βράση. Ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια ένα ένα και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά έως 40 λεπτά περίπου. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος ανακατεύετε μέσα το βασιλικό.
Βήμα 3
Στο μεταξύ, 15 λεπτά πριν κλείσετε τα κεφτεδάκια, βράζετε τα ζυμαρικά για 7-8 λεπτά, σουρώνετε καλά και τα καίτε με το ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Μοιράζετε το σπαγγέτο σε πιάτα, από πάνω μοιράζετε τα κοκκινιστά κεφτεδάκια και αν θέλετε πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο τυρί.
ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: