Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα κεφτεδάκια με την παχύρρευστη σάλτσα που έχει καταγωγή τη Φλώρινα και θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας συνταγές.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα κεφτεδάκια
- 1 κιλό κιμάς μισός χοιρινός, μισός μοσχαρίσιος
- 1 ξερό κρεμμύδι χοντροτριμμένο
- 2 αυγά
- 4 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένες
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- μισό ματσάκι δυόσμο
- 20 ml ελαιόλαδο
- 20 γρ. κύμινο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 500 ml νερό ή ζωμό
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
Βήμα 2:
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 ml ξίδι
- πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τα πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα πουδράρουμε με αλεύρι.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι. Μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα θωρακίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το τηγάνι και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το ξίδι και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα σε μέτρια θερμοκρασία προσεκτικά να μη μας σβολιάζει.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει λείος και δεμένος ο χυλός. Προσθέτουμε τους κεφτέδες και τους δίνουμε μια βράση να ομογενοποιηθούν τα υλικά και οι γεύσεις. Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: