Αυτό το τυρί σαγανάκι γίνεται ο πιο εύκολος και νόστιμος μεζές της παρέας για μπίρα ή κρασί, που ετοιμάζεται στο πι και φι.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το τυρί
- 300 γρ. κεφαλοτύρι, σε 2 χοντρές φέτες των 150 γρ.
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 φλιτζ. σουσάμι
- ½ φλιτζανιού μαυροσούσαμο
Για τη σάλτσα
- 170 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σάλτσα: Βάζουμε στο μούλτι το μέλι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι και λίγο αλάτι και χτυπάμε για 2΄ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φύλλα ρίγανης. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Τυρί: Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα σαγανάκι (σκεύος) να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 3
Βάζουμε 4 μπολ στον πάγκο της κουζίνας και ρίχνουμε στο πρώτο κρύο νερό, στο δεύτερο το αλεύρι, στο τρίτο τα χτυπημένα αυγά και στο τελευταίο τα δύο είδη σουσαμιού. Βυθίζουμε τα κομμάτια του τυριού πρώτα στο νερό, μετά τα περνάμε από το αλεύρι, τα αυγά και, τέλος, τα πανάρουμε με το σουσάμι.
Βήμα 4
Βάζουμε το παναρισμένο κεφαλοτύρι στο σαγανάκι και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει αλλά να μην καεί (προσοχή, γιατί το σουσάμι καίγεται πολύ γρήγορα!).
Βήμα 5
Σερβίρουμε το σαγανάκι αμέσως ραντίζοντας με τη σάλτσα μελιού.
ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio M
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: