Απολαύστε χωρίς ενοχές ένα νόστιμο πιάτο χαμηλό σε θερμίδες και αλάτι και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 750 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 100 γρ. φέτα, σε μικρά κυβάκια ή θρύμματα
- 5 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 2 αυγά
- 1 ½ κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- αραβικές πίτες, για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι μαύρο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι σε 1 κουτ. σούπας λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Αναμειγνύουμε τον κιμά με τη φέτα, τον μαϊντανό, την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά, το κύμινο, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το λάδι τους και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
Βήμα 3
Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ γύρω από 12 ξύλινα σουβλάκια και τα λαδώνουμε ελαφρά. Τα ψήνουμε στη σχάρα (ή σε προθερμασμένο γκριλ του φούρνου) για περίπου 10΄, γυρίζοντάς τα συχνά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε μέσα σε ζεστές αραβικές πίτες με σαλάτα και τζατζίκι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία: James Lee – styling: Faye Wears – Food styling: Tamara Vos
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: