Όλοι ξεκινάμε την ημέρα μας με έναν καφέ. Άλλοι τον προτιμούν γλυκό και άλλοι πικρό. Κάποιοι βάζουν γάλα ενώ ορισμένοι τον προτιμούν σκέτο. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων αποδεικνύει πως όσοι είναι ευαισθητοι στην πικρή γεύση του καφέ πίνουν λιγότερο.
Ερευνητές από την Ιατρική Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέλυσαν το αίμα, το σάλιο και τα ούρα που έδωσαν 50 χιλιάδες εθελοντές στην Βρετανική Βιοτράπεζα.
Στη συνέχεια κάλεσαν τους εθελοντές να απαντήσουν και σε ένα σχετικόι ερωτηματολόγιο.
Αυτό που διαπίστωσαν όταν πήραν τα εργαστηριακά αποτελέσματα και να έβαλαν σε αντιπαραβολή με τα ερωτηματολόγια ήταν πως εκείνοι που είχαν μια μεγαλύτερη ευαισθησία στην πικρή γεύση του καφέ έπιναν λιγότερο.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Marylin Cornelis όσοι είναι ευαίσθητοι στην πίκρα του καφέ εχουν μάθει να συνδέουν τον καφέ με την διέγερση που τους προκαλεί κι έτσι χρειάζονται λιγότερο.
Κοινοποιήστε: