Από τη μία, ο Κασσελάκης θέλησε να ρίξει «γέφυρες» προς τον «αψύ» Κρητικό και από την άλλη να αποδείξει ότι το κόμμα ανοίγεται στην κοινωνία και δεν χρειάζεται να έχεις κάποιον γνωστό για να ενταχθείς
Ένα βήμα για να πέσουν οι τόνοι στο εσωκομματικό πεδίο, μετά τη σύγκρουση του με τον Παύλο Πολάκη, έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο κλείσιμο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής.
«Εγώ αν δεν γνώριζα τον Μανώλη Καπνισάκη και τον Παύλο Πολάκη, δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στον τρόπο που θα καταρτιστεί η ευρωλίστα του κόμματος.
Από τη μία, θέλησε να ρίξει «γέφυρες» προς τον «αψύ» Κρητικό και από την άλλη να αποδείξει ότι το κόμμα ανοίγεται στην κοινωνία και δεν χρειάζεται να έχεις κάποιον γνωστό για να ενταχθείς.
Από εκεί και πέρα, ανακοίνωσε πως μέσω ανοιχτής, ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταρτιστεί το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στα πρότυπα των think thanks, όποιος είναι ή δεν είναι μέλος (θα πρέπει να γραφτεί) και ενδιαφέρεται, θα στείλει βιογραφικό στο isyriza. Τα βιογραφικά θα αξιολογηθούν από την Πολιτική Γραμματεία (μετά από αξιολόγηση της Κεντρικής Επιτροπή). Θα προκύψει μια λίστα ενιαία και θα γίνει εσωκομματική ψηφοφορία, πάνω σε αυτή, ηλεκτρονικά.
Για την πρόταση «μετακόμισης» στους Σοσιαλιστές «Δεν είναι πρόταση – «πυροτέχνημα», αλλά έχει βάση. Κατάλαβα ότι υπάρχουν σοβαρές απόψεις εδώ και τις σέβομαι. Πρέπει να συζητηθούν όλα, χωρίς φοβίες στο Συνέδριο. Είμαστε σίγουροι ότι η ταυτότητα μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης, τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο Συνέδριο, αλλά εγώ έχω εκφράσει την άποψη μου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ηγετική δύναμη της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Θέλω να δώσουμε το παράδειγμα στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για το πως θα πρέπει να είναι η σύγχρονη Αριστερά».
Το σχέδιο θέσεων της ΚΕ για το συνέδριο, ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, με μόλις δύο λευκά.
Κοινοποιήστε: