Νόστιμα κανελόνια με κιμά! Μια εναλλακτική, εύκολη συνταγή που θα ενθουσιάσουν όλους!
Υλικά
- 16-18 ψημένες Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 300 γρ. κιμάς
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 2 φλιτζ. τσαγιού ζεματισμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 2 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα τομάτα
- Τριμμένο τυρί
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο ώσπου να μαραθεί και προσθέτουμε τον κιμά. Τον σοτάρουμε μερικά λεπτά και ρίχνουμε τον ζωμό αφού τον διαλύσουμε σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.
Βήμα 2
Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί για 1/2 ώρα ώσπου να μείνει με το βούτυρο. Ρίχνουμε το σπανάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι, τους κρόκους αυγών και τη φρυγανιά.
Βήμα 3
Μοιράζουμε το παραπάνω μείγμα πάνω στις κρέπες και τις διπλώνουμε σε σχήμα φακέλου.
Βήμα 4
Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, σκεπάζουμε με νόστιμη σάλτσα τομάτα και πασπαλίζουμε με αρκετό τυρί.
Βήμα 5
Ψήνουμε τις κρέπες σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές.
Tip: Προσθέτετε στο μίγμα 1 κουτ. τσαγιού θρυμματισμένο κόλλιαντρο.
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: