Η σκοτεινή αλήθεια για τα Insta-μοντέλα του Ντουμπάι: Η πόλη της ερήμου των υπερβολών είναι γνωστή για την εξωφρενική πολυτέλεια και την αίγλη της
Πίσω από τα παρασκήνια, όμως, συμβαίνουν στο αραβικό εμιράτο κάποια εξαιρετικά απάνθρωπα και αδίστακτα πράγματα, για τα οποία σας έχουμε ήδη μιλήσει σε προηγούμενο βίντεό μας.
Ωστόσο, υπάρχει ένα σκοτεινό γεγονός για το Ντουμπάι που δεν έχουμε ακόμη φωτίσει: στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας βρίσκονται τα λεγόμενα Insta-models που ταξιδεύουν τακτικά στο Ντουμπάι και λατρεύουν να παρουσιάζουν την πολυτελή ζωή τους στα κανάλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μένουν μόνο στα πιο ακριβά ξενοδοχεία, περνούν χρόνο σε πανάκριβα γιοτ ή ποστάρουν τα λάφυρά τους μετά τις εξορμήσεις τους για ψώνια στα πιο σικ καταστήματα σχεδιαστών.
Αλλά πίσω από αυτή την αστραφτερή πρόσοψη κρύβεται μια πραγματικά δυσάρεστη πραγματικότητα. Διότι η καθημερινότητα αυτών των ως επί το πλείστων πολύ νεαρών γυναικών κάθε άλλο παρά λαμπερή είναι και μερικές φορές μάλιστα είναι ακόμα και εγκληματική.
Συγκεκριμένα, θα μάθετε πώς αυτές οι γυναίκες αποκτούν τα χρήματά τους και άρα και τα γυαλιστερά τους προφίλ και μπορούμε ήδη να σας αποκαλύψουμε ένα πράγμα.
Το τίμημα που πληρώνουν οι γυναίκες γι’ αυτό είναι υψηλό. Είναι τόσο βαρύ, μάλιστα, που η πραγματική ζωή πολλών Insta-models διατηρείται υπό απόλυτη μυστικότητα και ένας ολόκληρος κύκλος ανθρώπων σιωπά γι’ αυτό.
Ο αριθμός των γυναικών που εκδίδονται στο Ντουμπάι, υπολογιζόταν ήδη το 2010 σε 30.000, και σήμερα ίσως να αγγίζει τις 45.000.
Είναι φυσικά αδύνατο να το γνωρίζουμε με ακρίβεια, διότι βασίζεται σε ένα περίπλοκο σύστημα όπου οι υπήκοοι των εμιράτων έχουν την άδεια να είναι “ανάδοχοι” για ένα ορισμένο αριθμό αλλοδαπών που λαμβάνουν έτσι άδεια παραμονής, και μπορούν να παραχωρούν αυτά τα δικαιώματα αναδοχής σε μεσάζοντες, χωρίς να γνωρίζουν απαραίτητα τα δραστηριότητα των μελλοντικών “μεταναστατριών”.
Το σύστημα των αδειών παραμονής, παρά τη μεταρρύθμιση του 2016, εξακολουθεί να επιτρέπει τέτοιου είδους διευκολύνσεις, ενώ τα δίκτυα που εξαρθρώνονται τείνουν να αφορούν περισσότερο την υποδεέστερη κατηγορία της πορνείας. Η συναλλαγή, η οποία συχνά συνάπτεται χωρίς μεσάζοντα, δίνει την ψεύτικη εντύπωση μιας ανύπαρκτης πορνείας, ακόμη και αν είναι αδιανόητο να προσφέρονται τέτοιες υπηρεσίες στο Ντουμπάι χωρίς ισχυρή προστασία.
Ο ΟΗΕ δημοσίευσε το 2017 την μαρτυρία μιας “σκλάβας του σεξ” (sic) από το Ουζμπεκιστάν, η οποία μετά από 18 εφιαλτικούς μήνες στο Ντουμπάι, προτίμησε να συλληφθεί από την αστυνομία των εμιράτων προκειμένου να απελαθεί.
Πιο πρόσφατα, στο Μπαγκλαντές, μεταδόθηκαν οι συνταρακτικές αποκαλύψεις θυμάτων αυτού του είδους της διακίνησης, που δελεάστηκαν από ψευδείς υποσχέσεις για οικιακή απασχόληση στο Ντουμπάι.
Κοινοποιήστε: