Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
197 views 4 sec 0 Comment

Η πρώτη αντίδραση Ερντογάν και μια παραίτηση μετά το «αντάρτικο» Κεμαλιστών στο τουρκικό στράτευμα

rularulina_xo0ks4zq - 8 Σεπτεμβρίου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Η-πρώτη-αντίδραση-Ερντογάν-και-μια-παραίτηση-μετά-το-«αντάρτικο»-Κεμαλιστών-στο-τουρκικό-στράτευμα

Κλυδωνισμοί στον τουρκικό στρατό μετά το μήνυμα των νέων αξιωματικών με τα ξίφη ψηλά 

Η πρώτη παραίτηση ήρθε μετά τον όρκο των σπαθιών στην Τουρκία, που προκάλεσε σάλο στο στράτευμα αλλά και στην κοινωνία της χώρας με σφοδρές αντιδράσεις.

Αποκαλύφθηκε ότι παραιτήθηκε ο Διοικητής του Λόχου των Ανθυπολοχαγών, που πρωταγωνίστησαν. «Εγώ θα παραιτούμαι ούτως ή άλλως», φέρεται να δήλωσε πάντως.

Μετά την τελετή αποφοίτησης στην Στρατιωτική Ακαδημία, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι ανθυπολοχαγοί συγκεντρώθηκαν και ορκίστηκαν φωνάζοντας το σύνθημα «Είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ». Οι εικόνες που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επανέφεραν στην ημερήσια διάταξη τις συζητήσεις για τη «στρατιωτική κηδεμονία» μεταξύ ορισμένων τμημάτων της κοινωνίας.

Ακολούθως έγινε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το θέμα και αναφέρθηκε ότι ξεκίνησε έρευνα. Το Υπουργείο συμπεριέλαβε στην ανακοίνωσή του τις ακόλουθες δηλώσεις: “Το εν λόγω περιστατικό εξετάζεται από κάθε άποψη. Εάν υπάρχει σφάλμα, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Δεν πρέπει να εμπιστεύονται οι πολίτες αυτούς που παράγουν χειραγώγηση”.

Η αντίδραση του Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μίλησε για πρώτη φορά για το θέμα στο 21ο Συνέδριο Ιμάμ Χατίπ χθες στο Συνεδριακό Κέντρο Κοτζαέλι. «Αυτός ο στρατός ανήκει στο έθνος και είναι κόρη οφθαλμού του έθνους μας. Δεν θα επιτρέψουμε να φθαρεί ξανά ο στρατός μας. Πρόσφατα, σε μια συγκεκριμένη τελετή αποφοίτησης, εμφανίστηκαν κάποιοι υβριστές και τράβηξαν ξίφη. Σε ποιον τραβάτε αυτά τα σπαθιά; Γίνεται όλη η απαραίτητη έρευνα σχετικά με αυτά. Αυτοί μπορεί να είναι 30 άτομα, μπορεί να είναι 50 άτομα. Όποιοι κι αν είναι, αποκλείεται να είναι στον στρατό μας. Βλέπετε, έχουμε 3 κορίτσια που ήρθαν πρώτα. (…) Δεν επιτρέπουμε να γίνονται πολιτικοί υπολογισμοί πάνω από τον στρατό μας. Σίγουρα θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο πλαίσιο των δημοκρατικών μηχανισμών ελέγχου».

Οι εξελίξεις τρέχουν

Νέα εξέλιξη υπήρξε μετά από αυτό. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Hürriyet Nedim Şener μοιράστηκε αξιοσημείωτες πληροφορίες σχετικά με το θέμα στη στήλη του σήμερα. Ο Şener επεσήμανε ότι για τον όρκο που έδωσαν μετά το επίσημο πρόγραμμα, εν αγνοία της διοίκησης της σχολής, φαινόταν να είχε προηγηθεί πρόβα και είπε: “Ο τρόπος που μαζεύτηκαν οι μαθητές, η υπολοχαγός Ebru Eroğlu που απαγγέλλει τον όρκο και οι μαθητές τον επαναλαμβάνουν, αυτό δείχνει. Αυτό δείχνει και η κατεύθυνση των μελών του Τύπου σε εκείνη την πλευρά. Με άλλα λόγια, αυτοί που βρίσκονται πίσω από τη σκηνή έχουν σκεφτεί και τα μέσα ενημέρωσης πλευρά του ζητήματος” .

Πηγή

PREVIOUS

Ο παράξενος λόγος για τον οποίο τα ζώα δεν περνούν την αόρατη γραμμή που χωρίζει στα δύο τον κόσμο

NEXT

Να πώς θα έχεις μακριά, υγιή και σκληρά νύχια
Related Post
Ποια-τρόφιμα-ανήκουν-στους-υδατάνθρακες,-τι-μας-προσφέρουν-και-ποια-η-ημερήσια-κατανάλωση;
2 Νοεμβρίου 2024
Ποια τρόφιμα ανήκουν στους υδατάνθρακες, τι μας προσφέρουν και ποια η ημερήσια κατανάλωση;
autohellas:-Ανακοίνωση-για-την-έκβαση-της-δημόσιας-προσφοράς-των-ομολογιών-της
24 Ιανουαρίου 2024
Autohellas: Ανακοίνωση για την έκβαση της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών της
ΣΥΡΙΖΑ:-Το-ΥΠΕΞ-να-δώσει-εξηγήσεις-για-τη-σύλληψη-φρουρου-του-Προξενείου-από-Ισραηλινούς
4 Μαΐου 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Το ΥΠΕΞ να δώσει εξηγήσεις για τη σύλληψη φρουρου του Προξενείου από Ισραηλινούς
Δημογραφικό-ώρα-μηδέν-για-την-Ελλάδα:-Το-2023-οι-θάνατοι-ήταν-56.646-περισσότεροι-από-τις-γεννήσεις
1 Οκτωβρίου 2024
Δημογραφικό ώρα μηδέν για την Ελλάδα: Το 2023 οι θάνατοι ήταν 56.646 περισσότεροι από τις γεννήσεις
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved