Όταν με την κολλητή μας είμαστε δηλωμένα μπακούρια και ξαφνικά η μία αποκτά σχέση, τότε είναι λογικό η άλλη να νιώθει ξαφνικά αδικημένη και παραμελημένη. Όταν έχουμε συνηθίσει μια κατάσταση και αυτή αλλάζει, είναι επόμενο να νιώθουμε έξω από τα νερά μας. Αν λοιπόν είσαι εσύ εκείνη που η κολλητή σου απέκτησε σχέση και αυτό δεν σε κάνει να νιώθεις καλά, δες εδώ τι πρέπει να κάνεις!
Πώς να αντιμετωπίσεις τη σχέση της κολλητής σου!
1. Προσπάθησε να προσδιορίσεις τι σου φταίει
Το “δεν νιώθω καλά που η κολλητή μου έχει σχέση” δεν μας λέει τίποτα. Τι ακριβώς νιώθεις και γιατί; Μη φοβάσαι να εμβαθύνεις στο θέμα. Μήπως ζηλεύεις γιατί θέλεις και εσύ σύντροφο; Μήπως κατά βάθος πιστεύεις ότι δε θα βρεις κανέναν και τα γεγονότα σου το επιβεβαιώνουν; Μήπως είχες συνηθίσει την παρέα της και τώρα σου λείπει; Μήπως βλέπεις την κατάσταση να αλλάζει και νιώθεις ανασφάλεια, φοβούμενη ότι θα σε παραγκωνίσει; Όλα μαζί; Ανάλυσέ το!
2. Αποδέξου τα συναισθήματά σου ως φυσιολογικά
Αφού προσδιορίσεις τι ακριβώς σου φταίει, αποδέξου το ως φυσιολογικό όπως όλα τα συναισθήματα. Το να αυτομαστιγώνεσαι και να νιώθεις τύψεις επειδή δε σου αρέσουν όσα νιώθεις, μόνο χειρότερα θα κάνει τα πράγματα. Χωρίς να το καταλάβεις, θα απομακρυνθείς αφήνοντας την κολλητή σου να αναρωτιέται τι στο καλό γίνεται με σένα. Μη φοβάσαι, άνθρωποι είμαστε και όσα νιώθεις δε σε κάνουν “κακή φίλη” σε καμία περίπτωση. Συζήτησέ το με κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης σου.
3. Αποδέξου την αλλαγή
Δε γίνεται να επιστρέψετε στην “παλιά, καλή, μπακούρικη ζωή σας”. Πρέπει να το πάρεις απόφαση διότι η κολλητή σου έκανε την επιλογή του συντρόφου της και για να είναι μαζί του, σημαίνει ότι νιώθει όμορφα με εκείνον. Και όχι μόνο με εκείνον, για να σε προλάβουμε! Σταδιακά θα γνωρίσεις αυτόν που διάλεξε και αν ο χρόνος δείξει την αξία του, θα χαίρεσαι με την ευτυχία που προσφέρει στην κολλητή σου.
4. Πέρνα χρόνο και χωρίς εκείνη
Μήπως έχετε πιάσει λίγους κορέους; Το να κάνεις αποκλειστική παρέα μόνο με ένα άτομο και να έχεις βασίσει εκεί τον κόσμο σου δεν είναι και ό,τι καλύτερο, διότι αν εκείνο το άτομο δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να σε συναντήσει κάποια μέρα, τότε μένεις ξεκρέμαστη. Και σας το λέω εγώ που είναι φοβερά δύσκολο για μένα να κάνω νέους φίλους. Δε λέω να έχετε αμέτρητα άτομα, ούτε πως θα φτάσουν το επίπεδο της κολλητής σας. Όμως το να έχετε και άλλους φίλους όχι μόνο δεν είναι “προδοσία”, αλλά και απόλυτα υγιές.
Δες επίσης: 6 σημάδια ότι είσαι σε σχέση εξάρτησης με την κολλητή σου!
5. Έλα στη θέση της
Σκέψου πόσο όμορφα νιώθει με τον νέο της σύντροφο. Σκέψου ότι ίσως και εκείνη, μέσα στα μέλια που ζει τώρα, να σκέφτεται ότι σε παραμελεί και να αγχώνεται για το τι σκέφτεσαι τώρα. Σκέψου ότι έχει να μοιράσει τώρα το χρόνο της σε περισσότερα άτομα. Ως η φίλη με σχέση, αλλά και με φίλους μπακούρια, σας βεβαιώνω ότι ακόμα και την πρώτη εποχή της σχέσης μου οι φίλοι μου δεν έφυγαν ποτέ από το μυαλό μου. Μπορεί η πρώτη περίοδος να μας απορροφά λίγο, όμως πάντα θα βρούμε χρόνο για τους φίλους που αγαπάμε και ζητάμε μόνο λίγη κατανόηση.
6. Σκέψου τα καλά του να μην έχεις σχέση
Δεν το λέμε απαραίτητα για να κάνεις το πικρό γλυκό. Κάθε κατάσταση έχει τα καλά και τα κακά της. Ναι, είναι θαυμάσιο να έχεις σύντροφο. Γιατί όμως να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα. Καλώς η κακώς, ο εαυτός σου (πρέπει να) έρχεται πάντα πρώτος. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, σκέψου τι θες να κάνεις με τη ζωή σου, φλέρταρε χωρίς δεσμεύσεις αν σε ευχαριστεί και πέρνα χρόνο με τα υπόλοιπα άτομα. Έχει και τα καλά της η μπακουριά!
7. Μην πιεστείς να βρεις κάποιον
Για την ακρίβεια, ο χρόνος με τον εαυτό σου είναι τόσο πολύτιμος που πρέπει να τον θυσιάσεις μόνο αν βρεις κάποιον που σε ενδιαφέρει πραγματικά! Μην πεισμώσεις και μην ζορίσεις τον εαυτό σου να κάνει σχέση, μόνο επειδή νιώθεις ότι “πρέπει” επειδή το έκανε και εκείνη. Αυτή είναι σίγουρα συμπεριφορά οκτάχρονου. Απόλαυσε το χρόνο σου ως single, και όταν βρεις κάποιον που όντως θέλεις να προχωρήσεις μαζί του σε σχέση, θα το καταλάβεις. Δεν είναι η ζωή μας για χλιαρά πράγματα!
8. Μίλησέ της
Εάν δεις ότι ο καιρός περνάει και όση κατανόηση και να δείχνεις εξακολουθεί να είναι απορροφημένη στη σχέση της, σε σημείο να μη σου αφιερώνει χρόνο, κάνε μια συζήτηση μαζί της. Προσοχή: μην πάρεις κατηγορητικό ούτε επικριτικό ύφος, διότι όντως μπορεί να πράττει χωρίς να το συνειδητοποιεί! Καμιά φορά, άτομα που έχουν σταθεί κοντά μας επί χρόνια τείνουμε να μην τους δίνουμε πάντα σημασία επειδή έχουμε “δέσει τον γάιδαρό μας”. Αυτό όμως είναι μια φυσιολογική αντίδραση και με μια ειλικρινή, ήρεμη συζήτηση μπορεί να λυθεί!
Δες επίσης: 10 σημάδια ότι έχεις δίπλα σου μια πραγματική φίλη!
Να θυμάσαι – όλα όσα νιώθεις είναι φυσιολογικά! Οι αληθινές φίλες βρίσκονται πάντοτε η μία κοντά στην άλλη, όχι επειδή δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες αλλά επειδή ξέρουν να τις ξεπερνούν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις σε εφαρμογή όλα τα παραπάνω, να είσαι ο εαυτός σου και να δείχνεις στην κολλητή σου την αγάπη σου. Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα από τον σύντροφό της, διότι άλλο το ένα και άλλο το άλλο!
The post Η κολλητή μου έκανε σχέση! Τι να κάνω; appeared first on ediva.gr.
Κοινοποιήστε: